Suvel kimbutavad sipelgad. Kuidas neist lahti saada?

Paljusid maja- ja suvilaomanikke kimbutavad suvisel ajal sipelgad. Nad võivad olla tõeline nuhtlus ja neist on väga raske vabaneda. Ometi on inimestel õnnestunud sipelgad eemal hoida. Kuidas nad seda teevad?

Soome Iltalehti uuris lugejatelt, kuidas neil on õnnestunud sipelgatest lahti saada. Siin on mõned käepärased ja lihtsad nõuanded.

Kõigepealt kuidas sipelgad tuppa sisse pääsevad? Enamasti toimub see laudade ja liistude vahelt või torude läbiviikude kaudu. Samuti on lillekasti kinnitamine otse maja külge suurim viga, mida inimesed teevad.

Mis siis aitab?

Kõigepealt kaneel.

Inimene kirjutas, et puistab kaneeli maja ümber ja olulisematesse kohtadesse maja sees. Sipelgad on see eemal hoidnud. Teine inimene hoiab välisukse juures kaneelikoori ja sipelgad pole sisse tulnud.

Siis aspartaam.

See kunstlik magusaine on sipelgate jaoks mürk. Hästi töötab aspartaamiga magustatud energiajook. Seda kallatakse sipelgate liikumisteedele. Nädalaga kaovad kõik sipelgad. Inimesed on õõnsustesse valanud ja pihustanud aspartaamiga magustatud mahla ning sipelgad on ära kadunud.

Keev vesi.

Mõned inimesed on sipelgatest lahti saanud keeva vee abil. Keevat vett võib kallata kõnniteeplaatide vahele ja sipelgad kaovad. Selle meetodiga pole mingit mürgituse ohtu koertele ega kassidele.

Sool.

Tavalist meresoola võib puistata maja ümbrusse ja see aitab! Soola tasub kallata ka akende ja uste ette – kõik putukad kaovad.

Kohvipuru.

Üks inimene kirjutab, et maja ümber olid sipelgad. Inimene viis sinna iga päev kohvipuru. Mingil põhjusel ei talu sipelgad kohvipuru maitset ega selle lõhna – nad kadusid ja pärast seda pole neid enam näha olnud. Sama meetodiga saab lahti lillepeenrasse tehtud sipelgapesast.

Söögisooda.

Söögisooda on tõeline kodune imeaine. See töötab eriti hästi sipelgate vastu, paremini kui misiganes mürgid. Soodat kasutatakse samamoodi kui mürke ja see toimib!

Soodat ehk küpsetuspulbrit tuleks puistata põrandavahedesse ja pragudesse, samuti toanurkadesse. Sipelgad võtab see ära.

Äädikas.

Kui kapis pole soola, soodat ega kaneeli, võib proovida äädikat. Üks inimene kirjutab, et proovis kõike, aga kui valas äädikat ümber maja vundamendile, siis kadusid kõik sipelgad. Ja pole pärast kahte aastat tagasi tulnud.

Sipelgatest saab lahti, kui määrida äädikast ja kaneelist tehtud pastat kohtadesse, kus nad käivad ja sisse tulevad. Sobib hästi majapidamistesse, kus on koduloomad. Äädikakaneel on üle kõige, kirjutab üks inimene.

https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/201805212200958700_uh.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 1,829 korda, 1 külastust täna)