Suur Prantsuse sõjalennuk sattus Soome kohal hätta

Suur Prantsuse sõjaväe transpordilennuk Hercules sattus Soome kohal hätta, kui lennukil ei avanenud telik.

Lennukis oli 17 reisijat ja 4 meeskonnaliiget. Rike ilmnes, kui lennuk oli maandumas Jyväskylä lennuväljale Tikkakoskil, vahendab Iltalehti.

Iltalehti andmetel oli lennuk toomas kaupa Tikkakoskile. Päästekeskus sai teate võimaliku allakukkumise ohu kohta teate kell 16.36. Lennuki maandumiskohta suunati koheselt 18 päästeüksust ja kolm kiirabibrigaadi.

Lennuk tiirutas lennujaama kohal ja viga püüti parandada, aga see ei õnnestunud. Kui lennuk oleks ilma telikuta maandunud, siis oleks võinud ta viga saada ja süttida. Lõpuks õnnestus lennuk maandada tagavarasüsteemi abil. Praegu seisab lennuk lennurajal.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806142201015136_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 868 korda, 1 külastust täna)