SSS-Raadio selgitas välja: ajakirjandusele päitsete pähe panemise taga on Pevkur ja Lang

Ainus soomekeelne raadio Eestis, SSS-Raadio selgitas välja, et ajakirjandusele päitsete pähe panemise taga on Reformierakonna liikmed Hanno Pevkur ja Rein Lang.

Nimelt ütles Reformierakonna kommunikatsioonijuht Kajar Kase raadio küsimuse peale, miks Reformierakond tahab ajakirjandusele päitseid pähe panna, et selle taga pole mitte erakond, vaid selle liikmed Hanno Pevkur ja Rein Lang.

Pevkur ja Lang kuuluvad erakonna nn vanasse kaardiväkke, kellest püütakse distantseeruda. Lang on hariduselt jurist, töötanud Kuku raadiojaama juhina, aga paistnud silma ajakirjandusvaenulike seisukohtadega. Pevkur on töötanud Langi nõunikuna.

Erakondadest on otsustanud ajakirjanduse suukorvistamise vastu hääletada sotsid, kelle üks peamisi ideolooge on pikaaegne ajakirjandusõppejõud Marju Lauristin.

Kolmapäeval tuleb Riigikogus kolmandale lugemisele isikuandmete kaitse seaduse paragrahv, mis puudutab Eesti ajakirjandusele kehtestatavaid nõudeid. Väidetavalt on need nõuded karmimad kui näeb ette Euroopa Liidu seadusandlus. Ehkki Euroopa andmekaitse määrus ütleb, et ajakirjandus saab infot inimeste tegude kohta avaldada juhul, kui eksisteerib „avalik huvi”, siis lisati Reformierakonna ettepanekul seadusse veel omadussõna „ülekaalukas avalik huvi”.

Sotsiaaldemokraatide juhatuse liikme ja endise Euroopa Parlamendi liikme Marju Lauristini sõnul on tegemist põhjendamatu ülereguleerimisega, mis aga kõneleb hoopis soovist ajakirjandusvabadust piirata. „Olin europarlamendis kõnealuse määruse üks autoreid ning olen hämmingus, et mõni poliitiline jõud Eestis tahab meid tõugata Ungari ja Poolaga sarnase sõnavabaduse piirangu suunas,” lausus Lauristin.

Euroopa Liidu andmekaitse määrus on jätnud iga liikmesriigi otsustada, milline on tasakaal ajakirjandusvabaduse ja selle vahel, et säiliks õigus isikuandmete kaitsele.

Kommentaarid
(Külastatud 187 korda, 1 külastust täna)

One thought on “SSS-Raadio selgitas välja: ajakirjandusele päitsete pähe panemise taga on Pevkur ja Lang”

  1. Pingback: SSS-Raadio selgitas välja: ajakirjandusele päitsete pähe panemise taga on Pevkur ja Lang - SSS-Radio

Comments are closed.