Soomes sünnib rekordiliselt vähe lapsi, ka sünnitusmajade arv on vähenenud

Soomes sündis 2017. aastal 50 858 last, mida on 5 protsenti vähem kui aasta varem ja see arv on väikseim viimase 150 aasta jooksul. Koos sünnitustega väheneb ka sünnitusmajade arv.

Keskmist toimub ühes Soome sünnitusmajas aastas 2006 sünnitust. Viimase 25 aastaga on sünnitushaiglate arv kahanenud poole väiksemaks: kui 1991. aastal oli sünnitushaiglaid 49, siis nüüd vaid 25, vahendab MTV.

Sündide arv väheneb kõigis Põhjamaades, aga Soomes on see protsess olnud eriti kiire. Sünnituste arv kõigub Soome haiglates väga palju: kui Helsingi haiglas sünnib aastas ligi 6000 last, siis Ahvenamaal ja Kajaanis jäi sünnituste arv alla 600.

Samaaegselt sündide arvu vähenemisega tõuseb sünnitajate vanus. 2017. aastal oli sünnitaja keskmine vanus 31 aastat, kui 2010. aastal oli see veel 30 aastat.

Suomessa syntyy ennätyksellisen vähän lapsia – myös synnytyssairaaloiden määrä on puolittunut

Vuonna 2017 Suomeen syntyi yhteensä 50 858 lasta, mikä on 5 prosenttia vähemmän kuin toissavuonna. Luku on myös pienin viimeiseen 150 vuoteen. Synnytysten kokonaismäärän laskiessa myös sairaalakohtaisten synnytysten määrä laskee koko maassa. Mainos (uutinen jatkuu alla) Keskimäärin yhdessä suomalaisessa sairaalassa synnytettiin 2006 kertaa. Keskittäminen on puolittanut synnytyssairaaloiden määrän Synnytyssairaaloiden määrä on viimeisen 25 vuoden aikana puolittunut.

Kommentaarid
(Külastatud 182 korda, 1 külastust täna)