Soomes sai kohtulikult karistada 3 lapse ema, kes jättis üürikorteri koristamata

Espoos üürikorteris koos 3 lapsega elanud ema sai 4-kuulise tingimisi karistuse ja 14 000 euro suuruse nõude selle eest, et jättis teise korterisse elama minnes vana korteri koristamata.

Naabrid kaebasid, et korterist tuleb haisu, pärast mida avanes korteri omanikule kohtutav pilt. Ainuüksi koristamise peale kulus üle 8000 euro, vahendab Iltalehti.

Korter asub hinnatud Tapiola rajoonis Espoos. Kolme lapse ema sõlmis üürilepingu 2014. aasta sügisel.

Kela ja linna sotsiaalosakond maksid kinni osa üürist, mis oli kokku 1082 eurot. Kõik oli korras kuni järgmise aasta jõuludeni. Siis aga raha enam ei tulnud. Üürileandja võttis emaga ühendust ja too ütles, et muutus Kelea toetuste maksmise kord ja seetõttu raha ei laekunud.

Kuivõrd raha ei laekunud mitu kuud, läks üürileandja ise kohapeale asja uurima ja selgus, et keegi korteris ei elanud. Tuli välja, et tegelikult oli naine lastega juba jõulude ajal üürinud teise korteri ja läinud sinna elama.

Korteri omanik pääses oma korterisse politsei abil 22. aprillil. Selleks ajaks valitses korteris kohutav pilt. Korteris oli täis prügi, prahi sees olid toidujäätmed. Põrandal oli koera väljaheidet ning uriin haises.

Korter oli vaja kohe tühjendada, prügi sai terve konteineritäis. Pärast seda tuli korteris teha remont ja suurpuhastus. Korteris polnud siiski midagi lõhutud.

Praegu 35-aastast naist süüdistati selles, et ta oli 2014 ja 2016. aasta vahel jätnud korteri hooletusse. Lisaks heideti naisele ette, et ta ei teatanud uude kohta kolimisest 1. jaanuarist kuni 30. aprillini.

Kohtus tunnistas naine, et jättis korteri koristamata. Ta põhjendas seda asjaoluga, et ta tahtis korteri ära koristada enne selle üleandmist. Kuivõrd aga üleandmine viibis, siis viibis ka koristamine.

Naine ütles, et ta pidi ära kolima, kuna naabrid muutusid väga kurjaks. Enne lahkumist käis pere korteris ainult magamas.

Toidujäänuste kohta ütles naine, et need olid toidupakendid, millega toitu koju telliti.

Perel oli ka koer, kes ei osanud veel ise häda teha. Kuivõrd välja ei juletud koeraga minna siis, tegi koer oma häda tuppa.

Üür jäi maksmata, kuna sotsiaalosakond keeldus maksmast Tapiola korteri üüri ja naisel ja selleks raha polnud.

Kohus arvestas otsust tehes sellega, et kahju polnud suur ja naine ei põhjustanud seda tahtlikult. Naisele heideti aga ette seda, et ta ei teavitanud üürileandjat teise kohta kolimisest, mistõttu loodi eksitav mulje.

Korteri omanikule mõistis kohus välja 14 007 eurot hüvitist, millest 8417 eurot on koristamise ja remondi kulu.

Otsus pole veel jõustunud

Kuvat: Kolmen lapsen perhe jätti vuokra-asunnon törkeään kuntoon, ulostetta ja roskaa kaikkialla – espoolaisäidille ehdollista vankeutta petoksesta ja vahingonteosta

Naapurit olivat valittaneet asunnosta tulleista haju- ja meluhaitoista. Totuus paljastui vasta, kun vuokranantaja pääsi poliisin avulla asuntoon. Perhe jätti vuokra-asunnon törkeään kuntoon. Katso videolta kuvakooste asunnosta. Nainen lapsineen oli poissa; jäljellä oli vain löyhkää ja valtaisat kasat roskaa. Asunnon siivous- ja remonttikulut nousivat 8 417 euroon. Käräjäoikeus tuomitsi perheenäidin petoksesta ja vahingonteosta ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Kommentaarid
(Külastatud 1,339 korda, 1 külastust täna)