Soome saabub himus sadu – nädala lõpus võib maha sadada terve kuu norm

Soome saabub juba homme, reedel suur vihmasadu ja nädalavahetusega võib maha sadada terve kuu norm.

Reedeks on Soomes antud hoiatused nii tugeva saju kui tugeva tuule eest, vahendab Yle.

Tänasel neljapäeval on aga Lõuna-Soomes väga kuum ilm, kohati lausa 28 kraadi sooja. Põhja pool on ilm pilves ja kohati sajab. Lapimaal on õhutemperetuur 10-15 kraadi vahel, mis näitab suurt erinevust võrreldes Lõuna-Soomega.

Öösel aga saabub lääne poolt madalrõhkkond, mille kese jõuab hommikuks Ida-Soome. Sellega seoses tuleb suur sadu. Kõige rohkem sajab Ida-Soomes, kus maha võib sadada üle 50 mm ühe ööpäeva jooksul. Paiguti võib mõne päevaga maha sadada terve kuu norm.

Reedel kerkib õhutemperatuur Lõuna-Soomes vaid 16 kraadini. Laupäeval on kogu maal 10-15 kraadi sooja.

https://yle.fi/uutiset/3-10277928

Kommentaarid
(Külastatud 1,427 korda, 1 külastust täna)