Soome president osaleb Eesti 100. aastapäeva pidustustel Tartus

Soome president Sauli Niinistö osaleb reedel, 22. juunil Eesti 100. aastapäeva pidustustel Tartus.

Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi kutsel saabuvad Tartusse veel Islandi, Läti, Leedu, Poola ja Gruusia presidendid.

Päev algab Tartu linnapea Urmas Klaasi pakutava lõunasöögiga, edasi tutvutakse Tartu ülikooliga. Pärast ülikooli-turneed kohtuvad presidendid Ahhaa-keskuses üliõpilastega. Programmis on ka president Kersti Kaljulaidi pakutav õhtusöök.

Pidupäev kulmineerub tudengite laulu- ja tantsupeaoga Gaudeamus. See on Baltimaade suurim tudengite laulu- ja tantsupidu, mis toob Tartusse üle 4000 laulja ja tantsija.

Eesti Vabariigi ametlik sünnipäev oli 24. veebruaril 2018. aastal. Pidustused algasid juba 2017. aasta aprillis, kui möödus sada aastat eestlaste alade ühendamisest üheks tervikuks. Pidustused jätkuvad kuni 2. veebruarini 2020. aastal, mil möödunud 100 aastat Tartu rahulepingu allakirjutamisest.

Kommentaarid
(Külastatud 169 korda, 1 külastust täna)