Soome hakkab Portugalis pensione maksustama

Soome loobub 1970. aastast Portugaliga kehtinud kokkuleppest erapensionide maksuvabastuse kohta.

See tähendab, et rikaste soomlaste maksuparadiis Portugalis saab otsa.

Leping öeldakse üles alates käesoleva aasta 14. juunist. Rahandusministeeriumi seletuse kohaselt ei vasta kokkulepe enam Soome maksulepete poliitikat, kuna see piirab Soome õigust maksustada Soomest Portugali makstud erapensione.

Edaspidi maksustab Soome riik Portugalis elavate soomlaste pensione. Asi laheneb kahel võimalikul viisil:

  1. Soome saab Portugalilt teate uue maksuleppe kooskülastamise kohta novembri lõpuks. Uus lepe jõustub aastavahetusel, aga pensionide maksustamise kord muutub peale üleminekuperioodi 2022. aastal. Muudatud puudutab pensione, mis on maksustatud Portugalis.
  2. Soome ei saa Portugalilt novembri lõpuks kinnitust kokkuleppe kooskülastamise kohta. Siis on edasi Soome ja Portugali vahel ilma kokkuleppeta olukord alates tuleva aasta algusest ning pensionide maksutamine muutub juba aasta algusest.
Kommentaarid
(Külastatud 167 korda, 1 külastust täna)