Raasepori raudteeõnnetuse analüüs: autojuhil oli pea võimatu rongi näha

Möödunud aasta oktoobris toimunud Raasepori raudteeõnnetuse analüüs näitab, et ülesõidukohale sõitnud autojuhil oli pea võimatu lähenevat rongi näha.

Soome õnnetuste uurimise keskuse spetsialistid tunnistasid ülesõidukoha väga ohtlikuks. Pärast seda on ülesõidukoht olnud suletud, vahendab Yle.

Õnnetuskeskuse hinnangul oli ülesõidukoht eriti ohtlik seoses ristumise nurgaga, samuti puudusid seal hoiatavad foorid. Nõnda oli autojuhil pea võimatu märgata tagantpoolt lähenevat rongi. Soomes on veel mitmeid selliseid ohtlikke ülesõidukohti ja õnnetuskeskus soovitab sellised ülesõidukohad muuta turvalisemaks.

Lisaks soovitab õnnetuskeskus kaitsejõududel määratleda õppuste puhul ohuna ka selliseid ristumiskohti, mida seni polnud tehtud. Lisaks soovitatakse kaitseväe veoauto kastides kasutada reeglipäraselt turvavöösid ja kontrollida nende kasutamist.

Õnnetuses hukkus neli inimest, kellest kolm olid veoauto kastis olnud ajateenijad ja üks rongis olnud reisija. Lisaks said paljud inimesed vigastada.

Autojuht ütles pärast õnnetust, et ei näinud rongi. Rongijuht omakorda arvas, et auto jääb seisma, kuna see sõitis aeglaselt. Rong hakkas pidurdama, aga raudtee oli libe ja pidurdusmaa oli pikk. Auto oli selleks ajaks juba raudteele sõitnud.

https://yle.fi/uutiset/3-10242007

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)