Politseinikud kohtus: pussitaja oli justkui oodanud, et teda maha lastaks

Kohtus tunnistusi andnud politseinikud, kes Turu pussitaja kinni võtsid, rääkisid, et nägid, kuidas pussitaja seisis ühe koha peal ja hoidis nuga naisel kõri peal. Üks politseinikest ütles, et jäi mulje, et pussitaja soovis, et ta maha lastaks.

Politseinik aga sihtis pussitajat jalga ja hüüdis, et ta noa maha paneks. Kui seda ei toimunud, siis tulistas politseinik pussitajat jalga. Teine politseinik kasutas samal ajal elektrišokirelva, vahendab Yle.

Politseinikud rääkisid, et olid parasjagu väljakutsel ühte teise kohta, aga siis said info Turu Kauppatori pussitamisest. Juhi kohal istunud patrulli juht keeras auto sündmuskoha suunas. Seal nägid politseinikud, et nende suunas jooksevad inimesed.  Üks politseinikest märkas ühel jooksjal käes pussnuga. Ta nägi, kuidas too mees pussitas jooksu pealt naist. Patrulli juht keeras auto ringi ja palus kolleegidel relvad välja võtta.

Kui politseinikud Brahenkatul autost väljusid, siis seisis nende eest mees, kes hoidis ühe käega naist kinni, teise käega hoidis naisel nuga kõri peal. Patrulli juht rääkis, et talle tundus, et mees ootas, et ta maha lastaks. Teine politseinikest seisis umbes viie meetri kaugusel pussitajast. Too politseinik hüüdis, et mees noa maha paneks, aga kui seda ei juhtunud, siis tulistas meest reide.

Kohtus andis tunnistusi ka kolmas politseinik, kes saabud kohale teise patrullmeeskonnaga ja aitas pussitajal käsi raudu panna.

Turun puukottajan pysäyttänyttä poliisipartiota kuultiin oikeudessa: “Hän tuntui odottavan viimeistä laukausta” – Yle seurasi hetki hetkeltä

Oikeudessa kuultiin myös ensihoitolääkäriä, joka hoiti uhreja kauppatorilla.

Kommentaarid
(Külastatud 240 korda, 1 külastust täna)