Numbrid näitavad, et soomlased muutsid usinalt eeltäidetud tuludeklaratsioone

Soomes saadetakse inimestele küll koju eeltäidetud tuludeklaratsioonid, aga neid muutes on võimalik säästa hulgaliselt raha. Käesoleval aastal muutsid oma deklaratsiooni 1,45 miljonit soomlast, mida on rohkem kui kunagi varem.

Ligi neli miljonit soomlast aga rahuldusid eeltäidetud deklaratsiooniga ja mingeid muudatusi ei teinud, vahendab Kauppalehti.

Internetis täidetud deklaratsioonide hulk on samuti kasvanud. Kui 2007. aastal tegi 145 000 inimest oma muudatused internetis, siis käesoleval aastal oli neid juba 900 000. Aktiivsemad interneti teel toimetajad on 25-40-aastased, kellest üle 80 protsendi teeb täiendused internetis.

Käesoleva aasta lõpus läheb enamus maksuasjadest OmaVero teenusesse internetis. Tulevikus saab interneti teenuse kaudu kõik oma maksuasjad korda ajada terve aasta vältel. Näiteks kodumajapidamisega seotud kulud ja mahaarvamised võib registreerida kohe pärast arvete maksmist.

Aasta 2019. kevadel tehakse muudatused deklaratsioonidesse OmaVero keskkonnas. Tulevikus on võimalik deklaratsiooni täiendada ka paberil, aga see toimub teistmoodi. Täiendusi ei tehta enam otse eeltäidetud deklaratsioonile, vaid erilise blanketi kaudu. Täiendused peavad maksuametisse jõudma hiljemalt ette antud tähtajaks maikuus, mistõttu peab aega varuma posti liikumise jaoks.

OmaVeros võib muudatusi teha samuti kuni tähtajani. Tulevikus tahetakse aga maksuasjadest paberil täielikult loobuda.

Selvät luvut kertovat: Suomalaisten veroilmoitusten teko muuttui totaalisesti – rahaa säästyy

Lähes neljälle miljoonalle veroilmoituksen saajalle riitti pelkkä tietojen tarkistaminen, eikä heidän tarvinnut tehdä muutoksia lainkaan. Verkossa palautettujen veroilmoitusten määrä on kasvanut huimasti viimeisen 10 vuoden aikana. Vuonna 2007 noin 145 000 ilmoittajaa teki täydennykset verkossa. Tänä vuonna vastaava luku oli jo lähes 900 000.

Kommentaarid
(Külastatud 227 korda, 1 külastust täna)