Kuopio hüppetornist alla hüpanud mees kaotas teadvuse, aga turgutati elule

Teisipäeva öösel hüppas ligi 20-aastane mees Kuopio Väinölänniemi hüpetornist ligi 10 meetri kõrguselt vette ja pinnale ei tulnud. Temaga kaasas olnud kaks meest üritasid teda pinnale tõsta, aga ebaõnnestunult.

Kella poole kahe ajal öösel kohale saabunud päästjad suutsid mehe kiiresti pinnale tõsta. Selleks ajaks oli mees olnud veel umbes 20 minutit ja tal polnud elumärke. Mehe süda saadi õnnekombel uuesti lööma ja ta toimetati haiglasse, vahendab Yle.

Praegu ei tea keegi, kuidas mees taastub.

Kaks ülejäänud meest ütlesid, et nende kaaslane oli hüpanud jalad ees ning kõik näis olevat korras. Samas võib külm vesi nii kõrgelt vette hüpates tekitada šoki, mille tagajärjel hingamine hetkeks seiskub ja inimene kaotab teovõime. Kui olukord piisavalt kiiresti ei taastu, siis ei suuda inimene enam pinnale tõusta.

Sama torniga oli õnnetus ka möödunud aastal, kui 17-aastane noormees hukkus pärast tornist vette hüppamist. Tema oli tulnud korraks pinnale, aga vajus siis vee alla.

https://yle.fi/uutiset/3-10262196

Kommentaarid
(Külastatud 616 korda, 1 külastust täna)