Juba 4-aastased soome lapsed piinavad loomi surnuks – rebivad siilidel okkaid välja ja suruvad tikke kajakate kaela sisse

Loomade piinamine on Soomes muutunud järjest suuremaks probleemiks. Näiteks reedel tapeti hulk kajakapoegi.

Soome loomakaitseühenduste juht Maija Raatikainen on mures ka lapsevanemate käitumise pärast.  Nimelt mängisid lapsevanemad samas kõrval jalgpalli ja ei teinud laste sellisest tegevusest väljagi, vahendab Iltalehti.

Pohjanmaal Vaasas langes hulk kajakapoegi reedel väga jõhkra tegutsemise ohvriks. Lapsed olid toppinud kajakapoegadele tikke kaela sisse ja väänanud lindude päid, kuni nad surid.

Raatikainen oli rääkinud lapsevanematega, aga nemad ei näinud probleemi. Ta helistas ka häirekeskusse ning pärast seda võttis ühendust politsei ja hakkas asja uurima. Raatikainen kavatseb teha avalduse politseile ja lastekaitsele.

Linde piinanud lapsed olid 4-10-aastased. On hirmutav, et juba nii noorelt liigutakse seltskondades, kus piinatakse loomi. Hea, et veel lutt suus pole, rääkis Raatikainen, kui lapsed juba vaatavad suurte silmadega pealt, kuidas kajakapoegi surnuks piinatakse.

Pohjanmaal on loomade piinamine tõsine probleem: näiteks siilidele on peale lastud spray-värvi, neid loobitakse nagu palli või kistakse neil okkaid välja. Loomade piinamist ja nende reaktsiooni jälgimist peetakse huvitavaks ja meelelahutuslikuks.

Raatikainen märgib, et midagi on väga korrast ära lapsevanemate eetilistes tõekspidamistes, kui sellistel asjadel lastakse sündida. Paljud vanemad küsivad selliste asjade peale: Mis siis?

Paljud vanemad ilmselt ei tea, et sellisel tegevusel võivad olla tõsised tagajärjed. Kui kurjategijad saadakse teada, siis hakkavad asjaga tegelema lastekaitseametnikud. Kui lapsed piinavad näiteks viiest kalakajaka pojast koosnevat pesakonda, siis mõistetakse perelt välja 505 euro suurune trahv. Ühe kalakajaka poja hind on 101 eurot.

Raatikainen lisab, et maas olevaid kajakapoegi pole mõtet üles korjata. Kui poeg on maas, ei tähenda, et tal oleks midagi viga. Kajakapojad hakkavad ümber pesa ringi liikuma juba paaripäevasena ja neid pole vaja kaasa võtta.

Kui aga nähakse, et loomi piinatakse, siis tuleb sellest teada anda. Loomapiinamisest tuleb teatada koheselt politseisse.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806122201007694_u0.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 783 korda, 1 külastust täna)