Helsingis antakse ära vanad trammid, aga tingimused on karmid – suvilana ei tohi kasutada

Helsingi ühistranspordiettevõte HKL annab ära osa vanu tramme. Trammid on juba kasutusest kõrvaldatud ja ei sobi enam liiklemiseks.

HKLi info kohaselt antakse trammid ära, sest neil pole museaalset väärtust. Samas ei taheta neid vanarauaks viia ja neile soovitakse leida mõni muu otstarve linnaruumis. Igaks otsetarbeks siiski tramme ei saa, sest HKL uurib, milleks neid kasutatakse. Trammid peavad edaspidi olema korralikult hoitud ja neid ei tohi kasutada näiteks suvilaks või laoruumiks.

Teine oluline kriteerium on see, et tramm peab jääma Soome, aga seda võib kasutada Helsingist väljaspool.

Trammid antakse ära tasuta ja nende transpordi eest vastutab uus kasutaja. Teatud tasu eest on HKL valmis ise tramme transportima. Taotleda saab korraga mitut trammivagunit. Uus omanik peab igal aastal aru andma nende kasutuse kohta. Nii näiteks ei või neid edasi anda kolmandale osapoolele ilma eelnevalt luba küsimata. Kui tramm oma aja ära elab, vastutab uus omanik selle utiliseerimise eest.

HKLi info kohaselt on vagunid heas korras, aga neil võib esineda hallitust. Taotlused tuleb HKL-ile esitada hiljemalt 31. augustiks.

HKLi lehel on üleval pildid ära antavatest trammidest. Saadaval on näiteks 1920ndatel ja 1950ndatel aastatel valmistatud trammid.

Kommentaarid
(Külastatud 820 korda, 1 külastust täna)