Euroopa uus trend: minnakse pakku pagulaste eest

Euroopas on uueks trendiks saanud minna pakku pagulaste eest. Nii näiteks põgenevad sakslased Ungarisse Balatoni järve äärde, kuna kodumaale on tulnud liiga palju pagulasi. Ungaris on tulijate väitel „turvalisem ja rahulikum”, seda tänu peaminister Viktor Orbanile.

Lõuna-Saksamaalt Konstanzist pärit abielupaar elas paarkümmend aastat Hispaanias. Hambaarst Walter Liebschwager võttis patsiente vastu väikses kohas Valencia ja Alicante vahel. Aga sealgi muutus elu abikaasade väitel viimastel aastatel rahutuks ja isegi ohtlikuks Põhja-Aafrikast saabunud migrantide tõttu. Kolm ja pool kuud tagasi ostsid Liebschwagerid omale maja Ungaris Balatoni järve ääres Keszthely linna lähedal, vahendab MTV.

Walter Liebschwager märgib, et soovis samasugust keskkonda nagu oli tema endises kodukohas Bodenjärve ääres. Peamine põhjus on aga selles, et Ungarisse pole viimastel aastatel tulnud nii palju pagulasi kui Saksamaale ja Hispaaniasse.

Liebschwager ütles MTV uudistele, et kui jälgis, mis toimub Saksamaal ja palju seal on kuritegevust ning kuidas olukord muutub kogu aeg ohtlikumaks, otsustati valida koht, kus midagi sellist pole. Naine Fabiola kiidab, et Ungaris võib isegi naisterahvas minna iga kell rahulikult üksi poodi või jalutama, ilma et keegi tuleks tülitama.

Liebschwagerid ostsid maja kinnisvaramaakleri László Kovácsi käest. Kovács märgib, et nõudlus on Ungaris suurenenud eriti pärast 2015. aasta migratsioonilainet. Kliente on eriti palju Saksamaalt, aga ka mujalt Lääne-Euroopast, näiteks Prantsusmaalt ja Beneluxi-maadest.

Hevizi linnapea Gábor Papp märgib, et kolmandik linna kinnisvarast kuulub juba välismaalastele, peamiselt sakslastele. Lisaks sakslastele elab linnas palju venelasi, prantslasi ja šveitslasi.

Papp märgib, et välismaalased tulevad Lääne-Euroopast Balatoni äärde põhiliselt otsima turvalist elukeskkonda. Sakslased ütlevad seda otse välja.

Benzingeri abielupaar tuli Balatoni järve äärde elama kolm aastat tagasi vahetult enne pagulaskriisi. Frank Benzinger märgib, et nad tegid absoluutselt õige otsuse. Ungaris mingeid probleeme pole, aga Saksamaal muutub olukord kogu aeg hullemaks.

Benzingerid on samuti Kovácsi kliendid. Kinnisvaramaakleri sõnul suurenes nõudlus hüppeliselt kevadel pärast seda, kui pagulasvastane Viktor Orban võitis valimised ja kindlustas parteile Fidesz kahe kolmandiku suuruse toetuse parlamendis. Kovács kiidab peaministrit selle eest, et äri nii hästi läheb. Tema klientidest on saanud Orbani veendunud toetajad.

Me oleme õnnelikud, et Orban võitis, tunnistab Frank Benzinger. Ta lisab, et Saksamaal paljud Orbanit ei salli, aga temale Orban väga meeldib.

Sakslastel on hea meel, et Orban hoiab pagulaste suhtes jäika joont, mis hoiab pagulased Ungarist eemal ja võimaldab inimestel Balatoni järve ääres rahus elada. Ungari valitsus on lausa välja töötanud seaduseelnõu, mille järgi kaasneb pagulaste toetamisega kriminaalkaristus. Varjupaigaprotsessi toetamise ja rahastamise eest võidakse mõista aastaks ajaks vangi. Pagulaste abistamine on sattunud kriitikatule alla ka Saksamaal.

Balatoni järve ääres on majad poole odavamad kui Saksa- ja Prantsusmaal. Hind pole aga sakslaste jaoks mingi takistus. Hind on teisejärguline, märgib Frank Benzinger. Ta on mures hoopis selle pärast, mis toimub tema armsal Saksamaal. Viktor Orban on tema väitel käitunud täiesti õigesti.

Hinta ei ole esteenä: Saksalaiset pakenevat pakolaisia Unkariin – “Täällä kukaan ei tule ahdistelemaan”

Euroopassa mennään nyt jo pakoon pakolaisia. Erityisesti saksalaisia muuttaa Unkariin, kuvankauniin Balaton-järven rannalle, koska kotimaahan on tullut liikaa turvapaikanhakijoita. Unkarissa on uudisasukkaiden mukaan “turvallisempaa ja rauhallisempaa”, kiitos pääministeri Viktor Orbanin. Mainos (uutinen jatkuu alla) Konstanzista Etelä-Saksasta kotoisin oleva Liebschwagerin pariskunta asui 20 vuotta Espanjassa. Hammaslääkäri Walter Liebschwager piti vastaanottoa pienellä paikkakunnalla Valencian ja Alicanten välimaastossa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,714 korda, 1 külastust täna)