Espoo on maailma kõige arenenum nutilinn

Espoo on juba tunnistatud Euroopa kõige jätkusuutlikumaks linnaks, aga see on maailma kõige arenenum nutilinn.

Soome suuruselt teine linn Espoo võitis tänavu rahvusvahelise nutilinna auhinna. See tähendab, et Espoos on tehtud kõige rohkem jõupingutusi, kuidas panna tehnoloogia inimese kasuks tööle, vahendab Business Wire.

Espoo tugevus seisneb selles, et arendustegevusse kaasatakse elanikke. Espoo suurim tugevus ongi elanikud, kogukonnad ja ettevõtted. Linna arendatakse kõigi osapoolte koostöös.

Espoo innovatsiooniaed on suurim innovatsioonikogukond Põhja-Euroopas. Espoos asuvad Aalto ülikool, rakenduskõrgkoolid, tehniline uurimisasutus VTT ja muud institutsioonid ning ettevõtted nagu Nokia, Kone, Tieto, Neste ja Fortum. Espoos alustab igal aastal tegevust sadu uusi startup-ettevõtteid. Firmad nagu Supercell ja Rovio on samuti saanud alguse Espoost.

Espoo on juba varem tunnistatud Euroopa kõige jätkusuutlikumaks linnaks ning linnapea Jukka Mäkelä väitel tahetakse seda positsiooni säilitada ka edaspidi.

Espoo on maailmas tuntuks saanud sellega, et kasutab tehnoloogiat selleks, et muuta inimeste transpordivõimalused võimalikult mugavaks, asendades autod ühistranspordi ja jalgratastega. Tehisintelligentsi kasutatakse selleks, et välja selgitada riskigruppi kuuluvad inimesed, et nendega põhjalikumalt tegeleda. Avalike teenuste keskused on Espoos koondatud ühe katuse alla. Üks selline näide on Iso Omena teenuskeskus, mis võimaldab inimestel saada kõik asjad aetud ühes kohas. Teenuskeskus on ühtlasi innovatsiooniplatvorm, kus ettevõtted, elanikud ja kogukonnad saavad kõik kaasa lüüa.

Kokkuvõttes tehakse Espoos kõik selleks, et inimeste elu oleks tervem, jätkusuutlikum ja dünaamilisem.

https://www.businesswire.com/news/home/20180606006473/en/Sustainable-City-Europe—Espoo—Intelligent

Kommentaarid
(Külastatud 860 korda, 1 külastust täna)