Alkoholi toomine Soome kukkus aastaga järsult

Alkoholi toomine Soome kukkus järsult möödunud aastal seoses Eesti aktsiiside tõusu ja Soome alkoholimüügi leevenemisega.

Soome turistid pole mitte kunagi teadaolevalt toonud välismaalt nii vähe alkoholi kui möödunud aastal. Alkoholi toomine välismaalt kukkus alates möödunud aasta maikuust ühe aastaga tervelt viiendiku võrra 61,8 miljoni liitrini. Veel aasta varem oli toodud välismaalt 79,4 miljonit liitrit, vahendab Yle.

Kui arvestada sissetoodud alkohol ümber puhtaks piirituseks, siis oli kukkumine tervelt neljandiku suurune – 8,3 miljonilt liitrilt 6,4 miljonit liitrini. Tegemist on kõige väiksema numbriga alates 2004. aastast, mil alkoholi toomist mõõtma hakati.

Ligi pool kogu toodud alkoholist moodustas õlu, mille toomine vähenes 35,8 liitrilt 28,9 liitrini.

Välismaalt toodud alkoholist 70 protsenti osteti 2017. aastal Eestist ja Eesti laevadelt. Eestis on pärast 2017. veebruari tõstetud alkoholiaktsiisi kolmel korral.

https://yle.fi/uutiset/3-10248235

Kommentaarid
(Külastatud 162 korda, 1 külastust täna)