Üha rohkem soomlasi eelistab elada korrusmaja korteris – pooled soomlased elavad korrusmajades

Kui veel mõned aastakümned tagasi unistasid inimesed elamisest oma majas, siis nüüd on olukord vastupidine: üha enam soomlasi eelistab elada korrusmajas ning see käib ka lastega perede kohta. Korrusmaja korterites elavad pooled soomlased.

Soome statistikaameti andmetel suurenes möödunud aastal korrusmajade osakaal 22 600 leibkonna ehk 1,9 protsendi võrra võrreldes 2016. aastaga, vahendab Yle.

Möödunud, 2017. aastal elas korterites 1 214 500 leibkonda, mis on ligi pool kõigist Soome leibkondadest. Leibkond koosneb ühes kohas alaliselt elavatest inimestest. Pärast 2009. aastat on korterites elavate leibkondade osakaal võrreldes teistega kõige rohkem kasvanud.

Helsingis ja teistes suuremates linnades suureneb ka korterites elavate lastega perede osakaal. Mujal Soomes eelistavad lastega pered jätkuvalt oma maja. Lastega pere puhul peetakse silmas leibkonda, kus on vähemalt üks alla 18-aastane laps.

Korterites elavate leibkondade osakaalu kasv tuleneb ka sellest, et üha enam inimesi elab üksi. Viiest üksi elavast inimesest kolm elab korrusmajas.

Viimaste aastate ehitustrend on samuti soosinud kõrgeid kortermaju.

https://yle.fi/uutiset/3-10209207

Kommentaarid
(Külastatud 319 korda, 1 külastust täna)