Tänavune maikuu on Soomes mõõtmisajaloo kõige soojem

Tänavune maikuu on Soomes mõõtmisajaloo kõige soojem. Varasem rekord pärineb 1984. aastast ja see on juba löödud.

Ilm jahtub kolmapäeval, aga siis läheb taas soojemaks, vahendab Helsingin Sanomat.

Tänane esmaspäev oli Soomes juba 13. soojapäev. See tähendabki, et käsil on mõõtmisajaloo kõige soojem maikuu.

Täna mõõdeti kõige soojem temperatuur 25,2 kraadi Hämeenlinnas, Kankaanpääl ja Ylivieska lennuväljal. 25 kraadini ulatus temperatuur ka Seinäjoel ja Haapavesil.

Teisipäeval on veel soojem ilm ja 25 kraadi sooja peaks tulema Soomes kuni Ouluni välja. Lõuna-Soomes võib tulla koguni 27 kraadi.

Kolmapäeval langeb temperatuur 20 kraadini, aga nädala lõpupoole hakkab taas tõusma.

Ilmatieteen laitos on Twitter

Tänään mitattiin ensimmäistä kertaa Suomen mittaushistoriassa (v. 1959 alkaen) toukokuussa ennätykselliset 13 hellepäivää (ei yhtäjaksoinen helleputki). Ennusteissa on vielä muutama helteinen päivä tiedossa ennen kuin sää viilenee. Viimeksi v.1984 hellepäiviä oli 12 kpl. #helle

Nyt on mittaushistorian helteisin toukokuu – aiempi ennätys vuodelta 1984 rikkoutui tänään

Maanantai oli kolmastoista hellepäivä toukokuussa, kertoo Ilmatieteen laitos. Se tarkoittaa, että käynnissä on mittaushistorian helteisin toukokuu. Edellinen ennätys hellepäivien määrässä oli vuodelta 1984. Tuolloin hellelukemat ylittyivät kahtenatoista päivänä. “Tänään on hellelukemat ylitetty viidellä mittausasemalla läntisessä Suomessa. Päivän korkein lämpötila 25,2 astetta mitattiin Hämeenlinnassa, Kankaanpäässä ja Ylivieskan lentokentällä.

Kommentaarid
(Külastatud 184 korda, 1 külastust täna)