Tänavune gripihooaeg oli Soomes kaks korda ägedam kui tavaliselt

Tänavune gripihooaeg oli Soomes tavapärasest kaks korda ägedam – nakatumisi on registreeritud juba ligi 38 000. Möödunud aastal oli vastav arv 20 000.

Soomes möllas algul B-viirus, mille vastu inimesed polnud end vaktsineerinud. Tuleval aastal on kavas inimesi rohkem vaktsineerida – riiklikus vaktsineerimisprogrammis olevas vaktsiinis on kaitse kahe A-viiruse ja kahe B-viiruse vastu. Vaktsiin aitab nii viiruse enda kui tüsistuste vastu, vahendab MTV.

Gripp on raske haigus, millest paranemine võtab tavaliselt üks kuni kaks nädalat. Sellele lisaks soodustab viiruste põdemine bakteriaalsete infektsioonide teket, millest tõsisemad on kopsupõletik ja veremürgitus.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ksml-influenssakausi-oli-tavallista-paljon-pahempi-tartuntoja-kirjattu-jo-38-000/6912460?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.0M2HEt0

Kommentaarid
(Külastatud 120 korda, 1 külastust täna)