Soomes valitseb terrorioht – USA saatkond andis välja hoiatuse

USA saatkond Soomes andis välja hoiatuse oma inimestele seoses terrorirünnaku ohuga avalikes kohtades.

Hoiatuses on öeldud, et USA valitsus on mures valitseva terrorirünnaku ohu tõttu USA kodanike, kaasa arvatud laste suhtes. Terroristid võivad toime panna nii otseseid rünnakuid kui inimrööve. Terroristid on kasutanud rünnakutes nuge, püsse ja sõidukeid. Nad võivad rünnata koole, haiglaid, kirikuid, turimisatraktsioone, transpordikeskusi ja muid avalikke kohti.

USA saatkond soovitab ameeriklastel olla tähelepanelik Soomes avalikes kohtades liikudes.

Teates ei öelda, millest see hoiatus tuleb. Samasisuline hoiatus on ka USA Rootsi saatkonna kodulehel. Taani ja Norra saatkondade lehel sellist hoiatust pole, vahendab Yle.

Soome kaitsepolitsei Supo hinnangul on praegu terrorioht 4 palli skaalal tasemel 2.

Security Alert – U.S. Embassy Helsinki, Finland | U.S. Embassy in Finland

Location: Finland, countrywide Event: The U.S. government remains concerned that terrorists are intent on targeting U.S. citizens, including children. Terrorists may employ a variety of tactics, such as violent assaults and kidnappings. In the past they have used knives, guns, and vehicles as ramming devices.

Kommentaarid
(Külastatud 13,991 korda, 1 külastust täna)