Soomes kiidetakse Eesti maksutõusu – Soomes on hakatud vähem jooma ja tarvitama rohkem kohapealset alkoholi

Eesti alkoholiaktsiisi kiire tõus kahel viimasel aastal ja vastavalt aktsiisi langetamine Soomes on loonud olukorra, kus soomlased on hakanud vähem jooma ja rohkem tarvitama kohapealset alkoholi. See tähendab, et Eesti maksupoliitika on kasu toonud eelkõige Soomele.

Soome maksumaksjate liidu ökonomist Janne Kalluinen kirjutab väljaandes Talous Taito, et Eestis on 24-purgilise õllekohvri aktsiis tõusnud viimase kahe aastaga kaks korda 4,51 eurolt 8,36 euroni. See on viinud olukorrani, kus soomlastel pole enam kasulik Eestist õlut osta. Arvestada tuleb ka seda, et Eestis tuleb maksta panditasu taara eest, mida enam tagasi ei saa, sest inimesed oma taarat Eestisse tagasi ei too.

Tänu kiirele hinnatõusule Eestis on hakanud Soome alkoholi tarvitamine vähenema. See on seotud ligi 20-protsendilise alkoholi toomise vähenemisega välismaalt. Eesti aktsiisitõusud on lõpetanud soomlaste viinaralli. Üha enam soomlasi ostab alkoholi Soomest, mis on eelkõige hea Soomele.

https://www.taloustaito.fi/Blogi/blogit-2018/viro-nosti-alkoholiverojaan–hiipuiko-viinaralli-miten-kavi-hintojen/

Kommentaarid
(Külastatud 299 korda, 1 külastust täna)