Soome sõjaväelased katsetasid Iisraeli nutisihikut, mis teeb ka kehvast laskjast suurepärase

Soome kaitsejõud katsetasid IIsraeli firmas Smart Shooter välja töötatud püssi nutisihikut, mis muudab ka kehva laskja väga heaks.

Nutisihik on eriti tõhus liikuva sihtmärgi tabamiseks. Soome kaitsejõud praegu veel uusi sihikuid ei telli, aga tegemist on väga perspektiivse tehnoloogiaga, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome kaitseväe hinnangul aitab nutisihik kehva tulistajat kriisiolukorras. Nutisihik põhineb rakettidel kasutataval sihtmärgi fikseerimise tehnoloogial. Sihik on sarnane tankitõrjerelvade sihikuga.

Sihik suudab eristada sihtmärke ja tulistajal tuleb vajalik sihtmärk saada ruudu sisse. Päästiku taga on laskmist takistav seade, mis vabaneb siis, kui sihiku rist on sihtmärgiga kohakuti. Tänu sellele saab lasta ainult õiget sihtmärki.

Nutisihikuga võib probleeme tekkida vihma- ja lumesajus ning udu korral. Lisaks võivad sihtimist takistada puulehed.

USA armee teatas nutisihiku väljatöötamisest aasta aega tagasi. USA variant sisaldab ka lasersihikut, asendiandureid ja keerukat ballistilist kalkulaatorit. USA uurimus näitas, et nutisihik parandas tabavust oluliselt. Kui USA võtab nutisihiku kasutusele, siis saavad esimesed väeosad selle juba 2020. aastaks.

Puolustusvoimat kokeili huippumodernia älytähtäintä rynnäkkökivääriin – “Tekee huonosta ampujasta hyvän”

Puolustusvoimat on kokeillut uutta rynnäkkökivääriin asennettavaa älytähtäintä, joka tekee huonostakin ampujasta hyvän. Suomalaiset sotilaat ovat päässeet hakemaan kokemuksia israelilaisen yrityksen valmistamasta tähtäimestä Suomessa järjestetyssä demonstraatiossa. “Meille on demonstroitu sitä viime vuonna. On normaalia, että haemme tietoa, miten teknologia kehittyy”, vahvistaa everstiluutnantti Matti Honkela Maavoimien esikunnasta. Honkela kertoi tähtäinkokeilusta Puolustusvoimien Radio Kipinän tuoreimmassa podcastlähetyksessä.

Kommentaarid
(Külastatud 260 korda, 1 külastust täna)