Soome ettevõte toob tirtsud kaupluselettidele

Soomlaste jaoks pole tirts enam varsti ainult kui torukübaraga rohutirts Samu Disney multifilmist – nimelt kavatseb Espoo ettevõte Entocube tuua tirtsud söögiks kaupluselettidele. Kaubamärgi nimi on Samu.

Ritsikad Samu kannavad Hyvää Suomesta märki, mis tähendab, et nad on sündinud, kasvanud ja tapetud Soomes ning neile laienevad sarnased õigused teiste toiduainetega, vahendab Uusi Suomi.

Entocube on teatanud, et kõigepealt ilmuvadki müügile Samu kodutirtsud. Müügile tulevad praetud ja külmutatud tirtsud.

Otaniemis tegutsev Entocube on Põhjamaade suurim putukafarm. Soome kiitis heaks putukate kasutamise toiduks eelmisel sügisel. Sellega on Soome üks esimesi maid Euroopa Liidus, kus selline asi on seadustatud. Varem müüdi ja kasutati putukaid kui toidulisandit.

Suomalaisyritys tuo sirkat kauppojen hyllyille: “Paljon potentiaalia Euroopan laajenevilla hyönteismarkkinoilla”

Samu Sirkka ei ole enää vain Disneyn sympaattinen hahmo silinterissä ja pikkutakissa, vaan Samu-nimistä sirkkaa voi ostaa ruokapöytään. Sirkkoja ruoaksi kasvattava ja tuottava espoolainen Entocube on saanut ensimmäisenä Suomessa sirkkatuotteilleen Hyvää Suomesta -merkin, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Hyvää Suomesta -merkki päivitettiin koskemaan myös hyönteistuotteita.

Kommentaarid
(Külastatud 446 korda, 1 külastust täna)