Lapimaal paljastus ligi 10 aastat kestnud pereõudus: kooliealised lapsed olid mähkmetes ja ei osanud ise süüa

Laste (sündinud 1998. ja 2001. aastal) vanemad mõisteti süüdi laste väärkohtlemises, kuna nad olid karistanud lapsi väga julmal moel, mistõttu oli pärsitud laste eakohane areng.

Kuriteod pandi toime aastatel 2002-2011. Vanemad tutisasid lapsi ja rebisid neid juustest. Nad lõid rusika või käega lapsi näkku ja mujale. Vanemad olid 1998. aastal sündinud lapse kätt tugevasti pigistanud. Last hoiti näljas ning alatoitumuses.

Vanemad ajasid 1998. aastal sündinud lapse pikaks ajaks toast välja. Ta pandi pikaks ajaks esikusse seisma, vahendab Iltalehti.

Lapsi toideti nagu väikelapsi isegi siis, kui nad olid kooliealised. 2001. aastal sündinud kannatanu ei osanud kooli minnes veel toitu närida. Vanemat last pesti kombel, mis ei olnud tema vanusele kohane. Lapsi ei lastud iseseisvalt tualetti ja neil kasutati kooliealisena veel mähkmeid.

Lapsi ei lubatud vahetevahel kooli ning neil ei lastud olla koos naabrite ja sugulastega, rääkimata sõpradest.

Kohus mõistis 1965. aastal sündinud isa ja 1964. aastal sündinud ema süüdi laste väärkohtlemises ja neile määrati pooleteise aasta pikkune tingimisi vanglakaristus. Lisaks tuleb neil tasuda 34 000 eurot kahjuhüvitist lastele ja õigusabikulud summas 22 000 eurot.

Kohtuistung kuulutati salajaseks. Asja arutati Lapi kohtus märtsikuus suletud uste taga, otsus tehti teatavaks 18. mail. Kohtuotsus pole veel jõustunud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,470 korda, 1 külastust täna)