Hoiatus: Soome metsades valitseb erakordselt suur tuleoht

Pikalt jätkunud kuiv ja soe ilm on tõstnud kogu Soomes metsade tuleohu risk erakordselt kõrgeks, hoiatab siseministeerium.

Ilmateenistuse andmetel kasvab tuleoht järgnevatel päevadel suuremas osas Soomes. Metsapõlenguhoiatus on antud üle terve maa.

Siseministeerium tuletab meelde, et lõkke tegemine on sellistes oludes keelatud. Muudes olukordades tulega ümber käies tuleb olla samuti väga ettevaatlik. Päästekeskused teavitavad olukorrast omas piirkonnas.

Metsa- ja maastikupõlenguid on maikuus olnud tavapärasest palju rohkem. Päästekeskuste võimalused on metsapõlenguid kustutades mõnel pool juba piiri peal. Abi on saadud piirivalvelt ja kaitseväelt. Abiks on saadud lennukeid ja lisajõude. Lisaks on kasutatud kohalikke traktoreid.

Foreca Suomi on Twitter

Viikonloppu on edessä ja moni varmasti aikoo sitä ulkona viettää. Maasto on kuitenkin hyvin kuivaa, #sää poutainen ja tuulikin puhaltaa, joten #metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa. Tulella ei parane leikkiä, ei varsinkaan nyt!🔥 Metsäpalo Lopella 24.5. Kuvat: Kristian Roine

Ilmatieteen laitos on Twitter

Pitkittyvä kuiva ja lämmin jakso altistaa metsäpaloille. Metsäpaloriski kasvaa seuraavan 5 päivän aikana suurimmassa osassa maata erittäin suureksi. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kokonaan kielletty! 🔥https://t.co/ObMwtmhjZW #metsäpalo #kuivuus #sää

Kommentaarid
(Külastatud 238 korda, 1 külastust täna)