Autot teenindusse viies pole tark öelda, mida tegema peaks

Kuigi paljud autoomanikud on enne autot teenindusse viimist juba välja selgitanud, mis on viga ja mis tuleks teha, on tark seda mitte öelda.

Näiteks on klassikaline juhtum, kus auto salongiõhu ventilaator jupsis ja omanik vaatas Youtube’ist, et tõenäoliselt vajab mootor vahetamist. Omanik läks teenindusse ja palus mootori ära vahetada. See läks maksma omajagu raha, aga mõne aja pärast oli viga tagasi. Tuli välja, et hoopis kaitse oli läbi läinud. Selle vahetamine on kordades odavam kui mootori vahetus.

Soome asjatundjad soovitavad samuti klientidel pigem kirjeldada, mis viga, selle asemel et lasta teha konkreetseid töid, vahendab Yle.

Samas on teeninduse jaoks klient kuningas ja kui klient soovib midagi vahetada või parandada, siis tehakse see töö ära, olenemata sellest, et detail võib olla täiesti terve.

Vahel pole aga ka vea kirjeldusest abi. Näiteks on olnud juhtumeid, kus klient kurdab plärina üle armatuurlaual. Teeinduses parandatakse asi ära, aga plärin kostab edasi. Hiljem tuli välja, et plärinat tegi armatuurlaual olev parkimiskell.

Soomes on tavaks, et kui ühes teeninduses tuvastatakse viga ja klient läheb viga parandama teise teenindusse ning seal selgub, et viga on muus, siis maksab teeninduse eest see töökoda, kus viga valesti tuvastati.

https://yle.fi/uutiset/3-10190583

Kommentaarid
(Külastatud 332 korda, 1 külastust täna)