Suurtes raskustes Stockmann sulgeb 20 Lindexi poodi

Lindexi poed, mis olid veel möödunud aastal Stockmanni ainus lootuskiir, langesid kahjumisse ning Stockmann sulgeb tänavu 20 Lindexi poodi.

Möödunud aastal läks pankrotti Seppälä kett, mis varem oli samuti Stockmanni osa. Raskustes pole ainult Stockmann – Rootsi rahvusvaheline rõivakett H&M teatas kaupluste sulgemisest seoses kehvade majandustulemustega, vahendab Helsingin Sanomat.

Üks põhjus Lindexi poodide sulgemisest on kehv tulemus Rootsi turul. Rootsi on Lindexi jaoks tähtis turg. Poodide käive väheneb, sest rõivaste müük on kolinud internetti.

Stockmannile on kehvasti mõjunud nii kaubanduse liikumine veebi, Vene turu kahjud, tihenenud konkurents ja Lindexi eest makstud kõrge hind. Seoses majandusraskustega on Stockmann hakanud oma vara müüma. Lisaks arendatakse kiiresti veebikaubanduse poolt ja Hullud Päevad on samuti olnud edukad. Kõige kiiremini arenebki Stockmanni veebikaubandus.

Stockmann sulkee yli 20 Lindex-myymälää – yhtiön tulos pysyi tappiollisena

Kaupan alan konserni Stockmann sulkee tappiollisia Lindex-muotimyymälöitään, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan. Toimitusjohtaja Lauri Veijalaisen mukaan Stockmannilla arvioidaan Lindex-myymälöiden määrän vähenevän yli 20 myymälällä vuoteen 2017 verrattuna. Se on enemmän kuin mitä yhtiössä arvioitiin tämän vuoden alussa. Veijalainen kertoo, että Lindex myymäläverkoston tarkastelulle on tarvetta, sillä muotimarkkinat muuttuvat nopeasti.

Kommentaarid
(Külastatud 541 korda, 1 külastust täna)