Süüriast Soome elama tulnud mees: See pole meie sõda

Süüriast Soome koos perega elama asunud mees räägib, et praegu käiv sõda pole süürlaste sõda, vaid suurte, see on USA ja Venemaa omavaheline mõõduvõtmine. Süürlane ei kiida heaks ei USA raketirünnakuid ega Venemaa osalemist, kuna need seavad ohtu kohalike inimeste heaolu.

Helsingis Mellunkyläs kloos naise ja lapsega elav Tameem Rajab räägib, et õnneks on ta pere Soomes turvatud ja neil on hea olla, vahendab Helsingin Sanomat.

Pere elab Helsingis kahetoalises korteris juba aasta aega ja nüüd õpitakse soome keelt, et Soomes hakkama saada. Tööl süürlased veel ei käi, kuna tööd on raske leida, aga plaan on avada Süüria restoran.

Soomes kodus jälgivad nad hoolega Süürias toimuvat ning pereisa pole rahul sellega, et suured riigid on teinud tema kodumaast omale mänguväljaku. „See pole meie sõda, see on mäng USA ja Venemaa vahel,” räägib Rajab, „Me ei usu enam poliitilisi lubadusi, kuna kõigil on olnud võimalik toetada süürlasi juba varem anda.”

Rajab märgib, et lahendus oleks see, kui kõik välised mõjutajad lahkuks Süüriast. Tal on lootus kunagi kodumaale naasta, aga praegu tähendaks see üsna kindlat surma.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005643072.html

Kommentaarid
(Külastatud 559 korda, 1 külastust täna)