Soomlaste viinaralli kadumine viib Eestilt 100 miljonit eurot aastas – isegi maiuste ja sigarettide müük on vähenenud

Soomlased ostavad Eestist üha vähem, mistõttu kaotab Eesti hinnanguliselt 100 miljonit eurot aastas.

Soomlased kulutavad Eestis üha vähem raha. Eesti allikate väitel kulutasid soomlased möödunud aastal 625 miljonit eurot, 2014. aastal oli see number 716 miljonit. Soome kaupmeeste liidu uuringu kohaselt tõi 81 protsenti Eestisse reisijatest kaasa alkoholi, möödunud aastal oli selliste soomlaste osakaal vaid 69 protsenti, vahendab MTV.

Alkohol on varem suurendanud teiste kaupade nagu maiuste, toiduainete ja sigarettide ostmist. Seetõttu on vähenenud ka soomlaste muude kaupade ostmine Eestist.

Soomlaste reisimine Eestisse muutub üha enam teenusepõhiseks, mis tähendab, et tarbitakse rohkem teenuseid ja ostetakse vähem kaupa kaasa.

Viinarallin hiipuminen vie Virolta 100 miljoonaa vuodessa – karkin ja tupakan ostaminen romahtanut

Äripäev-lehti kirjoittaa, että viinarallin hiipuminen tarkoittaa myös Virossa käytetyn rahan kokonaismäärän vähenemistä. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat Virossa erilaisiin tuotteisiin ja palveluihin yhteensä noin 625 miljoonaa euroa. Vielä vuonna 2014 luku oli 716 miljoonaa. Kaupan liiton mukaan vuonna 2014 Viron matkaajista 81 prosenttia toi matkaltaan alkoholia ja viime vuonna enää 69 prosenttia.

Kommentaarid
(Külastatud 262 korda, 1 külastust täna)