Soomekeelne SSS-raadio Eestis on saanud sisse uue hoo – alustas Hanno Tombergi saatesari

Soomekeelne SSS-raadio Eestis, mida valitsus tahtis möödunud aastal lausa kinni panna, on saanud sisse uue hoo. Nimelt liitus raadiojaamaga Eesti üks parimaid raadioajakirjanikke Hanno Tomberg, kes juhatab saadet soome keeles ja kelle esimene saatekülaline oli välisministeeriumi asekantsler Matti Maasikas.

Tombergi uus saatesari kannab pealkirja „Mulla viipyi viisumi Tallinnaan” (tõlkes: mul jäi hiljaks viisa Tallinna) ja esimeses saates rääkis Matti Maasikas, kuidas tal tekkis side Soomega läbi Soome televisiooni 1970ndatel ja vanemate, kes töötasid tollal Eesti Televisioonis. Maasikas mäletab, kuidas 2000ndatel tähistati Soomes Kismeti reklaami 20. tähtpäeva, mida ta mäletab seniajani. 1985. aastal astus ta ülikooli ajalugu õppima ja sattus ülikooliajal kohe Eesti taasisesevumisele eelnenud sündmuste keerisesse – sini-must-valge väljatoomine, tutvus Mart Laariga ja Eesti Üliõpilaste Seltsi (EÜS) taasloomine.

Euroopa Liidu asjade eest vastutava tippametnikuna ütles Maasikas, et maailma ajalugu näitab, et enesestmõistetavaid asju pole olemas. Maasikas rääkis, et varem peeti Euroopa Liitu loomulikuks, aga eelmise kümnendi majanduskriis näitas, et ka EL ei ole endastmõistetav asi. Brexiti hääletuse järel on toetus Euroopa Liidus aga kasvanud kõigis 27 liimesriigis. Eestis ulatub toetus EL-ile praegu 77 protsendini.

Eesti ELi eesistumine andis Maasika sõnul palju rohkem tarkust juurde, kui varasemad 13 aastat ELis kokku. „Teame nüüd palju paremini, kuidas Euroopa Liidus otsuseid tehakse,” lisas ta.

Maasikas rääkis veel palju põnevat, Hanno Tombergi intervjuu Matti Maasikaga on järelkuulatav SSS-raadio veebis.

Kommentaarid
(Külastatud 852 korda, 1 külastust täna)