Soome politsei võtab kasutusele lörtsitaja

Lähtuvalt Soome kogemusest, et ilm on parim politseinik, võtab sealne politsei kasutusele Rännätin – lörtsitaja, mis pritsib vajadusel lörtsi.

Tegemist on massikontrollivahendiga, mida saab kasutada parkides ja rannikul. Kui kuumal suvel on inimesed endast väljas, võib politsei võtta kasutusele lörtsitaja. Lörtsisadu jahutab tundeid ning inimesed taanduvad siseruumidesse ja kodudesse.

Lörtsitajat on võimalik seadistada pritsima nii piisakesi kui päris tugevat lörtsisadu. Politseis kasutusele võetud profivariant võimaldab pritsida lörtsi näkku kui valida režiimi, mis puhub minema õue toodud grilli. Samas on lörtsitaja seadistatud nii, et see ei takista liiklust.

Lörtsitajat on alates aasta algusest juba mõned korrad katsetatud Helsingi kesklinnas. Tõsisemalt võetakse see kasutusele eelolevate maipühade ajal, mil terve Helsingi rannikuala kaetakse lörtsitaja abil.

Lörtsitaja on lisaks muule väga loodussõbralik, kuna selles kasutatakse külmutatud merevett, seade ise aga töötab tuule- ja päikseenergial.

Kommentaarid
(Külastatud 253 korda, 1 külastust täna)