Soome politsei saadab igal aastal välja ligi 600 eesti kurjategijat – aga nad tulevad ikka tagasi

Soome politsei saadab igal aastal välja ligi 600 Eestist pärit kurjategijat, aga nad tulevad keelule vaatamata ikka tagasi.

Soomest Eestisse väljasaadetavad moodustavad kõige suurema väljasaadetavate grupi. Paljud neist on kurjategijad, kes on kord juba Soomest välja saadetud, aga kes tulevad üle Soome lahe ikka tagasi, kuigi neile on kehtestatud sissesõidukeeld, vahendab Helsingin Uutiset.

Inimesed saadetakse Soomest välja peamiselt laevade või lennukitega. Keskkriminaalpolitsei juurde loodi 2016. aastal nn Tupa-üksus, mille eesmärk on leida ja välja saata neid pagulasi, kes võivad olla ühiskonnale ohtlikud.

Suomen poliisi karkottaa maasta joka vuosi yli 600 Viron taparikollista – “Tulevat kiellosta huolimatta jatkuvasti Suomenlahden yli”

Teemu Vestovuo / Arkisto Poliisi joutuu vuosittain palauttamaan satoja virolaisia vuosittain kotimaahansa. Esimerkiksi viime vuonna Suomenlahden tuolle puolen palautettiin yli kuusisataa palautuspäätöksen saanutta virolaista. Suomesta Viroon palautetut muodostavat suurimman yksittäisen kansalaisuusryhmän. Useat Viroon palautetut ovat taparikollisia, jotka tulevat Suomeen säännöllisesti, vaikka heille on annettu maahantulokielto aiemmin täällä tehtyjen rikosten vuoksi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,217 korda, 1 külastust täna)