Soome politsei saadab igal aastal välja ligi 600 eesti kurjategijat – aga nad tulevad ikka tagasi

Soome politsei saadab igal aastal välja ligi 600 Eestist pärit kurjategijat, aga nad tulevad keelule vaatamata ikka tagasi.

Soomest Eestisse väljasaadetavad moodustavad kõige suurema väljasaadetavate grupi. Paljud neist on kurjategijad, kes on kord juba Soomest välja saadetud, aga kes tulevad üle Soome lahe ikka tagasi, kuigi neile on kehtestatud sissesõidukeeld, vahendab Helsingin Uutiset.

Inimesed saadetakse Soomest välja peamiselt laevade või lennukitega. Keskkriminaalpolitsei juurde loodi 2016. aastal nn Tupa-üksus, mille eesmärk on leida ja välja saata neid pagulasi, kes võivad olla ühiskonnale ohtlikud.

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/625083-suomen-poliisi-karkottaa-maasta-joka-vuosi-yli-600-viron-taparikollista-tulevat

Kommentaarid
(Külastatud 1,343 korda, 1 külastust täna)