Soome pärapõrgus asuv Troonide mängu küla meelitab kohale kümneid tuhandeid külastajaid

Lapimaa turismi kõrghooaeg on peatselt lõppemas. Möödunud aastal oli kasv 13 protsenti, tänavune kasv tõotab tulla sama kiire. Üks tänavuse aasta tõmbenumbreid on olnud Lainio külas asuv Troonide mängu lumeküla.

Lainio Snow Village asub täielikus pärapõrgus, kust lähimatesse asustatud punktidesse Kittilässe on 30 km ja Äkäslompolosse 25 km ning maantee asub 5 km kaugusel. Sellele vaatamata on lumekülas käinud paari kuuga ligi 70 000 inimest, vahendab MTV.

Välismaa ajakirjanduses ilmunud arvukad ülevaated on meelitanud pärapõrgusse kohale külastajaid nii kodu- kui välismaalt. Lumekülas on mõne kuu jooksul ööbinud ligi 3500 inimest, kellest 99 protsenti on välismaalased.

Lumeküla müügile on aidanud kaasa sotsiaalmeedia, kus Troonide mängu teemalise küla videoklippe ja sissekandeid on jagatud kümneid miljoneid kordi.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/game-of-thrones-hahmot-houkuttelleet-lumikylaan-kymmenia-tuhansia-vieraita/6843006?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.I7go=xI

Kommentaarid
(Külastatud 202 korda, 1 külastust täna)