Erakordne juhtum: Iraagi mees vägistas Tallinnas soome naise

Tallinnas oli kümme päeva tagasi omapärane juhtum, kus Iraagi päritolu mees vägistas Tallinna kesklinnas otse tänaval soome naise.

Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude grupi uurijad pidasid laupäeval kinni 35-aastase Iraagi kodaniku, keda kahtlustatakse 23-aastase Soome kodanikust naise vägistamises Tallinnas. Eile võeti mees kohtu loal ja Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla.

Politsei seni kogutud info järgi kahtlustatakse meest selles, et 14. aprilli varahommikustel tundidel pani ta Raua tänava ristmiku lähistel toime seksuaalkuriteo. Kuriteo ohver ei vajanud arstiabi. Kahtlustatav on Iraagi kodanik, kes viibib Eestis elamisloa alusel.

Tegemist on politsei info kohaselt väga erandliku juhtumiga. „Asusime koheselt olemasoleva info pinnalt võimalikku teo toimepanijat tuvastama. Läinud pühapäeva, 22. aprilli esimestel tundidel pidasime mehe Tallinnas asuvas lõbustusasutuses kinni. Mehe tuvastamisel ja kinni pidamisel oli meile suureks abiks turvafirma töötaja,“ selgitas Delfile eeluurimist juhtiv Reimo Raivet.

„Tänaval toimepandud vägistamisi, kus ohver ja teo toimepanija on omavahel võõrad, tuleb ette väga harva,” lisas Raivet. „Meie jaoks on oluline, et igast seksuaalkuriteost või seksuaalse eesmärgiga ründest teavitataks alati politseid. Nii saame infot kontrollida, kiiresti reageerida ja koheselt asuda võimalikku ründajat tuvastama.“

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis hõlmab vägistamist. Põhja ringkonnaprokuratuur taotles mehe vahistamist ning eile kohus selle ka rahuldas.

Kommentaarid
(Külastatud 817 korda, 1 külastust täna)