Õietolmu hooaeg on Soomes tänavu kuu aega hilisem – kaskedelt oodatakse tavapärasest suuremat õitsemist

Õietolmu hooaeg on tänavu tavapärasest kuu aega hilisem, edastab Turu ülikooli aerobioloogiaüksus.

Varasemalt on sarnane õietolmukevad olnud 2013. aastal.

Vähesel määral on Soome jõudnud lepapuude õietolmu lõuna poolt ja seda võib nädala lõpupoole veel tulla. Lepa õietolmule tundlikud inimesed võivad sellest saada allergilise reaktsiooni. Lähipäevadel on oodata Soome lõunaosas sarapuupõõsaste õitsemist.

Lepapuud Soomes veel ei õitse.

Kaskedelt oodatakse tänavu tavapärasest suuremat õitsemist, pärast kolme kehvemat aastat. Kaskede õitsemine on tänavu samuti hilisem, kui aprillis ei saabu just suurt soojalainet.

Siitepölykausi noin kuukauden myöhässä – koivun kukinnasta odotetaan tavallista voimakkaampaa

Siitepölykauden alku on noin kuukauden myöhässä keskivertovuoteen nähden, kertoo Turun yliopiston aerobiologian yksikkö. Edellisen kerran vastaava siitepölykevät koettiin vuonna 2013. Vähäisiä määriä lepän siitepölyä on kulkeutunut ulkomailta maan etelä- ja keskiosiin, ja uudet kulkeumat ovat mahdollisia lähipäivien aikana. Lepän siitepölylle herkistyneet voivat saada allergisia oireita. Pähkinäpensaan kukinnan odotetaan alkavan lähipäivien aikana lämpimimmillä kasvupaikoilla maan eteläosissa.

Kommentaarid
(Külastatud 230 korda, 1 külastust täna)