Noorte filmiprojekt põhjustas Helsingi kesklinnas paanika, välja kutsuti eriüksus

Koolinoorte filmiprojekt põhjustas täna, neljapäeva hommikul kella poole kümne paiku Helsingi kesklinnas paanika ja kohale kutsuti isegi politsei eriüksus Karhu.

Nimelt oli üks inimene näinud, kuidas majja sisenevad kolm noormeest, neist kahel oli käes relv. Inimene helistas selle peale politseisse.

Kohale sõitis mitu politseimasinat, nende hulgas eriüksuslased ja snaiprid, kokku kümneid politseinikke, kes sulgesid terve kvartali.

Pärast seda, kui selgus, millega tegu, läksid politseinikud laiali.

Helsingi politsei teatas hiljem, et tegemist oli valehäirega. Saksa kooli noored olid teinud filmi ja põhjustanud ühe rekvisiidiga seoses paanika. Politsei vestles koolinoortega, kuna selline valeväljakutse ehmatas kooli töötajaid ja õpilasi ning nõudis politseilt palju ressurssi.

Filmiprojektis osalesid 13-15-aastased noored, vahendab MTV.

Helsingin poliisi on Twitter

Poliisi puhuttaa elokuvaprojektiin osallistuneita, koska väärä hälytys säikäytti koulun oppilaat ja henkilökunnan ja vaati poliisilta isoja resursseja. Kukaan ei ollut todellisessa vaarassa. #poliisi #Helsinki #Kamppi

Video: Koululaisten kuvauksista suuroperaatio Helsingin keskustassa – Paikalla kymmeniä raskaasti aseistettuja poliiseja, tarkka-ampujia ja Karhu-ryhmä!

MTV Uutiset sai haltuunsa videon sivulliset pelästyttäneestä suuroperaatiosta Helsingin keskustassa. Katso raju video yltä! MTV Uutisiin yhteyttä ottaneen silminnäkijän mukaan paikalla on useita perinteisiä poliisiautoja, mutta myös erikoisyksiköiden ajoneuvoja, sekä kymmeniä raskaasti aseistettuja poliiseja. Mainos (uutinen jatkuu alla) Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että kyseessä oli operaatio saksalaisella koululla, joka osoittautui elokuvaprojektin aiheuttamaksi vääräksi hälytykseksi.

Kommentaarid
(Külastatud 358 korda, 1 külastust täna)