Lapsed mõtlesid välja geniaalse lahenduse auto klaasipesu jaoks

Saksa lapsed 11-aastane Daniel ja 9-aastane Laura Krohn mõtlesid välja geniaalse lahenduse autode klaasipesu jaoks, kus pesuvedeliku paaki kogutakse vihmavett.

Laste idee sai alguse puhkusereisil, mil väljas sadas, aga auto klaasipesu paak oli tühi. Daniel Krohn räägib, et ta hakkas õega mõtlema, kuidas oleks võimalik vihmaveega klaasipesu paaki täita. Lara lisas, et on uskumatu, et keegi varem selle peale ei tulnud, vahendab Iltalehti.

Lapsed võitsid oma ideega kohaliku teaduskonkursi ja äratasid Fordi inseneride tähelepanu. Ford andis laste pere käsutusse uue Ford S-MAX sõiduauto, mille abil leiutist proovida.

Vihmavesi kogutakse tuuleklaasi allosas oleva lehtri ja vooliku kaudu ning filtreeritakse enne paaki jõudmist. Fordi arvutuste kohaselt liigub Euroopa teedel 291 miljonit autot ja kui igaüks kasutab aasta jooksul 20 liitrit klaasipesuvett, siis teeb see kokku üle 5.8 miljardi liitri. Kaasaegsete autode kaamera- ja sensorsüsteemide puhul kasutatavad veekogused üha suurenevad.

http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201804042200853980_oa.shtml

Kommentaarid
(Külastatud 411 korda, 1 külastust täna)