Kodutu Rootsi mees leidis lahenduse: sõidab laevaga edasi-tagasi

Kodutu Rootsi mees leidis lahenduse oma probleemile: sõidab laevaga edasi-tagasi Stockholmi ja Maarianhamina vahel. Pilet maksab 10 eurot ja selle sees on hommikusöök.

50-aastane rootslasest mees elas Stockholmis Spångas, aga omavalitsus ajas ta minema. Meest sunniti elama minema 300 kilomeetri kaugusele Värmlandis asuvasse Hagforsi ja kui mees polnud sellega nõus, visati ta tänavale, vahendab Aftonbladet.

Veel viis aastat tagasi oli rootslase Björn Mattssoni elus kõik hästi. Ta töötas konsultandina ja elas 60 kilomeetri kaugusel Stockholmist lõuna pool Nynäshamnis. Ent kui suhe lõppes, mees haigestus ja jäi lõpuks töötuks. Ta ei suutnud end elatada ja kaotas korteri. Ajutiselt elas ta vahepeal keldriboksis.

Möödunud aasta septembris palus ta abi ja Stockholmi Spånga omavalitsus pani ta elama Kungens Kurvas asuvasse ajutisse korterisse. Seal elas mees veel mõned nädalad tagasi. Siis aga leidsid sotsiaaltöötajad, et ta polnud omale otsinud piisavalt aktiivselt korterit ja seetõttu loobus omavalitsus tema abistamisest.

Mees ise räägib, et on üle vaadanud ligi 700 korterit, aga ükski ei kõlvanud. Nüüd sõidab kodutuks jäänud mees laevaga edasi-tagasi Stockholmi ja Maarianhamina vahet. Pilet maksab 10 eurot ja selle sees on hommikusöök. Mees räägib, et selline lahendus pole just kõige parem, aga muud varianti pole. Ta oli pikalt haige ja seetõttu on raske tööd leida.

Mehele pakuti küll kortereid Hagforsis, aga seal olid elamised väga kehvas olukorras: hallitanud ja täis tarakane ning rotte. Mees imestab, kuidas on see võimalik, et ta saadetakse Stockholmist kuhugi välja, ilma kontrollimata, mis seal toimub.

Björn ville inte flytta till Hagfors – nu tvingas han bo på Ålandsbåten

Socialtjänsten i Spånga ger hemlöse Björn Mattsson, 54, ett ultimatum. Han ska flytta till en lägenhet i Hagfors eller stå utan hjälp från dem. Det visar sig senare att lägenheten klassas som obeboelig av Migrationsverket på grund av dess råttor, kackerlackor och mögel. – Man känner sig kränkt, nedvärderad och väldigt nedstämd, säger Björn till Aftonbladet.

Kommentaarid
(Külastatud 778 korda, 1 külastust täna)