Kilekotiäri lõpp: Soome kilekotitehas koondab töötajaid

Seoses üleilmse kilekottide-vastase võitlusega on järsult vähenenud nõudlus kilekottide järele, mistõttu koondab Soome kilekotitehas töötajaid.

Soomes Hollolas asuv kilekotitehas on talve jooksul koondanud kolm töötajat ja järel on veel 27 töötajat. A-kassi Oy müügijuht Heikki Suominen räägib, et osa tootmismahtudest on kadunud ja inimesi on seetõttu ettevõttes vähem.

Suomineni sõnul on inimestele loodud ettekujutus kilekottidest kui maailmamere saastajast, mis pole aga probleem Soome puhul. Soomes ostetakse kilekotid poes vastavalt vajadusele ja neid taaskasutatakse kodus, enne kui neist saab energeetiline tooraine. Tundub ebaõiglane, et Soomes peab veel lisaks kannatama üleilmsete probleemide pärast.

Kilekotifirma tunneb, et võitleb justkui tuuleveskitega.

Taanis läbi viidud uuring näitab, et kilekotid on kõige keskkonnasõbralikumad. Paberkotti peaks kasutama 43 korda ja puuvillast kotti üle 7000 korra, et nad oleksid keskkonnasõbralikumad kui tavaline polüetüleenist kilekott. Kilekotte kasutatakse pärast poeskäiku prügikotina ja selline teguviis on üha tavalisem.

Kommentaarid
(Külastatud 212 korda, 1 külastust täna)