53-aastane soome mees sai suurest IT-firmast kinga ja on õnnelik

Suures Soome IT-firmas töötanud 53-aastane Simo on õnnelik, et kinga sai, sest see andis võimaluse tööturul ringi vaadata ja leida omale veelgi parem töö ettevõttes, kus hinnatakse vanemaid ja kogenumaid töötajaid.

Viiekümnendates IT-mees Simo Kataja koondati paar aastat tagasi suurest IT-firmast Tieto. Tema jaoks oli see kergendus, vahendab Taloussanomat.

Mees polnud kingasaamise üle õnnetu, sest firmas ei osatud töötajaid hinnata ega pakutud neile koolitust. Firma tegevuse ainus eesmärk oli töötajaid koondada.

Pärast koondamist oli ta mõnda aega õnnelik, aga siis põrkas kokku reaalsusega: teda ei tahetudki kuhugi. Enne Tietot firmas Siemens Networks töötanud Simo proovis saada tööle suurtesse firmadesse, kuna pidas suurust eeliseks. Ent suurtest firmadest talle isegi ei vastatud. Mees sai aru, et kuigi tal oli suur kogemus, siis seda üldse ei hinnatud. Nii näiteks sai töökoha ühes firmas temast 20 aastat noorem kolleeg, kel polnud peaaegu üldse kogemust.

Üks endine töökaaslane sai tööd Tampere pilveteenuste firmas BearIT. Simo proovis ka sinna tööle saada ja see õnnestus. Simo, kes peab end heaks programmeerijaks töötas esialgu renditöötajana ühes teises firmas, siis aasta BearIT kontoris ja alates detsembrist alltöövõtjana Tampere piirkonnas.

Nüüd räägib Kataja, et on väga rahul ja on tervendav töötada kusagil mujal. BearIT-s suhtutakse töötajate arendamisse positiivselt. Tema jaoks on uus kogemus, et asju lastakse rahulikult läbi mõelda ja õppida, mitte nii, et kõik projektid peavad nädala lõpuks valmis olema. Nüüd tundub Simole, et ta oli õnnega koos, et eelmisest firmast lahti lasti.

Kataja oli töötu pool aastat. Ta arvab, et oleks muutunud ahistavaks, kui ta oleks olnud töötu üle aasta. Pausi kasutas mees oma teadmiste täiendamiseks. Vanematele töötutele soovitabki ta midagi õppida. Samuti soovitab ta end julgelt tööle pakkuda ja mitte karta väiksemaid ettevõtteid. Töökoha suhtes on samuti arvamus muutunud: väiksemas firmas on vähem bürokraatiat ja kõik on palju lihtsam kui suures ettevõttes.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005626015.html?ref=rss

Kommentaarid
(Külastatud 399 korda, 1 külastust täna)