30-aastane iraagi mees vägistas 14-aastase soome koolitüdruku

30-aastane iraagi mees vägistas käesoleva aasta algul 14-aastase soome koolitüdruku. Mees pakkus tüdrukule kanepit ja vägistas tüdruku jaanuarikuus. Mees pandi teo eest kolmeks aastaks vangi.

Põhikoolis õppiv 14-aastane ohver tutvus mehega kõigest nädal enne seda. 1987. aastal sündinud mees sai süüdistuse vägistamises ja lapse seksuaalses ärakasutamises. Lisaks mainiti kohtuotsuses ära narkokuritegu, vahendab Iltalehti.

Mees oli saabunud Iraagist Soome 2015. aastal ja sai järgmisel aastal elamisloa. Paar päeva enne vägistamist oli ohver käinud süüdistatava juures kanepit tõmbamas. Kaasas olid ohvri kaks sõbrannat.

Asi tuli avalikuks, kui tüdruk rääkis ühele tuttavale, et teda on vägistatud. Tüdruk oli kukkunud ahastuses maha, mispeale tuttav kutsus kiirabi. Tüdruk oli läinud mehe juurde osaliselt kanepi pärast. Nad istusid sohval, kuulasid muusikat ja tõmbasid kanepit. Varsti pärast seda lükkas mees tüdruku voodile selili ja võttis tal püksid jalast. Tüdruk oli olnud šokis ja ei suutnud seetõttu midagi teha. Ta oli öelnud, et ei taha. Tüdruk püüdis meest enda pealt ära lükata, aga see ei õnnestunud. Mees hoidis tüdrukut kätest ja jalgadest kinni. Tüdruku väitel tuldi tema sisse tema vastuseisust hoolimata. Toimunu oli tüdruku väitel valus.

Kohtus ei jõutud selgusele, kas suguühe toimus peenise või sõrmega. Ohvri juttu kinnitavad samal päeval arstide poolt tuvastatud vigastused.

Mees lükkas jutu vägivaldsusest ümber ja ütles, et kõik toimus vastastikuse mõistmise alusel. Mehele oli samas öeldud, et tüdruk on alaealine. Süüdistatav oleks pidanud tüdruku vanuse üle kontrollima.

Päijät-Häme kohus arvestas sellega, et mees oli tarvitanud vägivalda alla 16-aastase peal ja et ohver oli eelnevalt uimastatud. Kohus leidis, et mees oli lisaks vägistamisele kasutanud last seksuaalselt ära. Ohvri ja süüdistatava vanusevahe oli 16 aastat.

Kohus määras Ali Abbas Mohammedile kolm aastat vangistust. Mees on praegu juba vanglas.

Lisaks mõistis kohus ohvrile tekitatud valu ja kannatuste eest välja 5500 eurot, millele lisanduvad sama suured kohtukulud.

Otsuse saab veel edasi kaevata.

Kolmikymppinen mies raiskasi peruskoululaisen – teko paljastui, kun tyttö romahti ostoskeskuksen lattialle itkemään

Uhrin kertomusta tukee oikeuden mukaan lääkärintarkastuksessa samana päivänä havaitut vammat.

 

Kommentaarid
(Külastatud 2,575 korda, 1 külastust täna)