Uganda ajaleht: soomlase mõrv hotellis oli ette kavatsetud

Vastupidiselt politsei edastatud infole teatas Uganda julgeolekuorganisatsioon ISO, et soomlase mõrvamine hotellis Pearl of Africa oli 6. veebruaril ette kavatsetud.

Politsei info kohaselt suri Soome ettevõtja Tuomas Juha Petteri Teräsvuori uimastite üleannuse tagajärjel, edastab Uganda väljaanne Daily Monitor.

ISO poliitikadirektor Joseph Aliganyira ütles, et politsei uurimises on lüngad ja et hotelli turvalinti on töödeldud.

Teräsvuori suri hotellitoes vahetult pärast seda, kui kõrvalasuvas Sheratoni hotellis suri sarnastel asjaoludel 41-aastane rootslane Alex Sebastian. Mõlemad eurooplased surid uimastiannuse tagajärjel.

Teräsvuori viibis Ugandas koos endise Soome ministri Suvi Lindén’iga, nende küllakutsujad viibivad vahi all, kaasa arvatud ISO töötaja Apollo Kyabagye.

Teräsvuori ja Lindén saabusid Ugandasse ISO peadirektori Kaka Bagyenda väidetavalt võltsitud allkirja kandnud küllakutsega. Visiidi eesmärk oli pakkuda ISO luureagentuurile turvavarustust.

Vahetult pärast Ugandasse saabumist ütlesid Teräsvuori ja Lindén, et soovivad kohtuda Bagyenda’ga. Kui lennujaamast võeti Bagyenda’ga ühendust, selgus, et temal polnud soomlaste tuleku kohta mingit infot.

Samal ajal olid lennuväljal soomlastel vastas nii Apollo Kyabagye kui kaks naist, Carol Aturinda ja Faridah Naluyima. Kui naised said aru, et nad tahetakse kinni võtta, panid nad jooksu, aga Aturinda õnnestus kinni nabida. Soomlased kuulati lennujaamas üle.

Lennujaama julgeolekutöötajad ütlesid soomlastele, et neid on petetud, aga ISO poliitikajuht Aliganyira ütles, et tegemist polnud pettuse või mingi tehinguga. Tegemist oli ette kavatsetud mõrvaga, mille üksikasjad lähiajal avalikustatakse.

Aliganyira lisas, et politsei raporti kohaselt suri Teräsvuori uimasti üleannuse tagajärjel, aga ISO-l on asja kohta teistsugune info ja seegi avalikustatakse lähiajal.

Aliganyira väitel oli hotelli turvavideot töödeldud nii, et üks isik näeks välja nagu soomlane. Turvalinte veel uuritakse ja täpsem info avalikustatakse lähiajal. Töödeldud klipis on soomlast näha turvalindil kell 23:01:38, kuigi ta oli sel ajal juba surnud.

Kommentaarid
(Külastatud 328 korda, 1 külastust täna)