Tagaotsitav Puigdemont kadus Soomes ära

Tagaotsitavaks kuulutatud Kataloonia tõrjutud president Carles Puigdemont kadus Soomes ära ja keegi ei tea, kus ta on. Enne seda teatas Soome politsei, et on saanud kätte Euroopa vahistamismääruse.

Puigdemont on Soomes kadunud justkui maa alla. Ta pidi laupäeva hommikul külastama Kiasma muuseumi, aga sinna ta ei jõudnud. Puigdemonti võõrustaja olnud rahvasaadik Mikko Kärnä ütles, et ei tea, kus tema külaline on, vahendab Iltalehti.

Kärnä ütles, et oli koos presidendiga reedel kuni lõunani pärast Helsingi ülikoolis toimunud konverentsi. Koos käidi lõunal ja siis jäeti hüvasti. Pärast seda ajas president oma asju. Pärast seda Kärnä temaga suhelnud pole.

Puigdemont pidi Soomest lahkuma laupäeva pärastlõunal, aga tema plaanide kohta pole täpsemat infot. Ametlikult viibib Puigdemont praegu maapaos Brüsselis.

Kataloonia iseseisvust pooldav Kärnä ei mõista Hispaania käitumist ja välja antud vahistamismäärust. Presidenti ähvardab Hispaanias mitmekümne aasta pikkune vangistus selle eest, et ta on täitnud demokraatlikult ja rahumeelselt talle antud mandaati. Sellist asja ei saa Kärnä sõnul heaks kiita ning Soome peab tema väitel selles osas oma seisukoha välja ütlema.

Poliisi – Tiedotteet

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 229 korda, 1 külastust täna)