Soomlanna Tinze on Euroopa twerkingu-staar

Kes oleks võinud arvata, et muidu aeglase loomuga soomlaste seas võib olla üle Euroopa kuulus pepuhööritamise ehk twerkingu-staar. Aga see on tõsi ja selle staari nimi on Tinze.

Tinze, õige nimega Tia-Maria Sokka on 27-aastane ja juhendab ligi 40 naisest koosnevat rühma. Enne seda on Sokka õpetanud twerk-tantsu Itaalias ja osalenud kohtunikuna twerkingu EM-il Hispaanias Madriidis, vahendab Helsingin Sanomat.

Neli aastat tagasi hakkas Tampere tantsuhuviline naine Tia-Maria Sokka üles panema videosid Youtube’i ja Instagrami. 2015. aastal võitis ta esimesed twerkingu Soome meistrivõistlused. Pärast seda hakati temaga kontakti võtma ja ta asus tantsu õpetama üle terve Soome. Läinud sügisel asus ta elama Helsingisse ja asutas oma tantsukooli. Lisaks annab ta tunde Poolas, Itaalias ja Hispaanias.

Twerking on suhteliselt uus ala, see sündis New Orleansi hip-hop klubides 80-90-aastate vahepeal. Suurema populaarsuse saavutas twerking 2013. aastal, kui endine lapstäht Miley Cyrus oma tuharaid MTV auhinnagalal hööritas.

Kun Tia-Maria Sokka laittaa peppunsa tanssimaan, fanit puhkeavat kyyneliin – katso videolta, kuinka Euroopan huippu twerkkaa

Yy, kaa, koo, nee. Hyppy, hyppy. Heristys, heristys, ohjeistaa Tia-Maria Sokka. Neljäkymmentä naista heiluttaa pakaroita ylös alas Sokan ohjeiden ja tanssisalin seiniä pumppaavan bassonjytkeen tahdissa. Monella on yllään sama univormu: napapaita ja pakarat paljastavat shortsit. Haluatko lukea koko artikkelin? Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentaarid
(Külastatud 740 korda, 1 külastust täna)