Soomest on saamas Põhjamaade Singapur

Ajal, mil Ida-Euroopa on mattunud konfliktidesse ja vaidlustesse, laiendab Soome jõuliselt oma positsiooni ida-lääne transiidi sõlmpunktina, seda nii tehnoloogia, kaupade kui inimeste vallas.

Soomest on lennunduse vallas juba saanud Euroopa suurima ida-lääne sõlmpunkt. Kiirraudtee ja äsja valminud neljarealine kiirtee Turu ja Peterburi vahel võimaldab liigutada kaupa kiiresti idast läände ja muutuda tähtsaks sõlmpunktiks kaubanduse vallas. Soome on osa läbi Venemaa kulgevast ida-lääne suunalisest nn Siiditeest, mis algab Hiinas ja lõppeb Soomes. Hiinaga on juba loodud kiirrongiühendus. Ühtlasi arendab Soome põhja-lõuna suunalist transiiti, mille üks osa on planeeritav Helsingi-Tallinna tunnel. Soomes on võimalik leida tasuvat tööd paljudel eestlastel.

Kokkuvõttes on Soomest saamas üks olulisemaid Euroopa sõlmpunkte, mis on olnud Soome valitsuse pikaajaline plaan. Nüüd kutsub Soome transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berner kogu Soome ühiskonda sel suunal kaasa mõtlema ja tegutsema.

Anne Berner on Twitter

Suomesta tehdään nyt globaalia datan, ihmisten ja tavaroiden liikkumisen solmukohtaa. Visio on kuitenkin vain sanoja vailla sisältöä, ellemme samalla rohkeasti uudista myös yhteiskuntaamme. #virastouudistus #vastuullisuus https://t.co/SLCbThjTQv lähteestä @AnneBerner

Kommentaarid
(Külastatud 211 korda, 1 külastust täna)