Soomes sai valmis Euroopa tähtsaim maanteeühendus Venemaaga

Soomes sai äsja valmis Euroopa Liidu tähtsaim maanteeühendus Venemaaga, mis katab kogu Soome lõunarannikut ja ühendab Peterburgi Põhja-Iirimaaga. Soomes kulgeb tee Vaalimaa piiripunktist kuni Turu linnani.

Tee avaldab positiivset mõju Soome majandusele ning kindlustab Soome positsiooni tähtsaima Ida-Lääne sillana. Teed ehitati kokku 62 aastat ja nüüd saab läbi kogu Soome lõunaranniku sõita turvaliselt mööda neljarealist kiirteed, vahendab Yle.

 

-Reklaam-

 

Maantee pikkus on kokku 350 kilomeetrit ja see on Soome pikim kiirtee. tee ehitamist alustati 1956. aastal.

Suomen pisin moottoritie on vihdoin valmis – rakentaminen kesti 62 vuotta

E18-tie halkaisee nyt koko Suomen etelärannikon.

(Visited 214 times, 1 visits today)

Kommentaarid

kommentaarid