Soomes paisumas uus ahistamisskandaal: Turu muusikaõpetaja ahistas õpilasi ja seksis nendega

Soomes on paisumas uus ahistamisskandaal, seekord Turu linnas, kus muusikaõpetaja ahistas oma õpilasi ja seksis nendega. Üks ohvritest oli Soome poptäht Mira Luoti.

Õpetaja Masa (nimi muudetud) oli Mirale osaliselt isa eest, kuna Mira isa oli surnud, kui ta oli väike. Masa hakkas Mirat juhendama, kui tüdruk oli 9-aastane ja see kestis kuni põhikooli lõpuni. Õpetaja arvates oli Mira ilus, naiselik ja hästi arenenud. Eriline.

Samamoodi armastas õpetaja Masa teist oma õpilast, Kristiinat, kes oli samuti eriline. Õpetaja küsis, kas Kristiina teda armastab ja laps vastas, et ei. Kui Kristiina sai 16, magas Masa temaga. See oli õpetaja vanemate kodus. Kristiina polnud ise seksist huvitatud, aga õpetaja käis peale.

Üks armastatud õpilastest oli Maija, kelle kohta õpetaja ütles Peterburi reisi ajal, et tal on „pane mind silmad”.

Peterburis pakkus õpetaja seksi ka mitmele teisele õpilasele, öeldes mitmele tüdrukule korraga, et soovi korral võib ta neid vägistada. Nende tüdrukute seas oli ka Mira Luoti.

Kaisale rääkis õpetaja Peterburis, kui palju tema eest saaks, kui tema seksiteenuseid tänaval müüa.

Lisaks käidi kooriga reisidel Göteborgis ja Tallinnas, kus tarvitati ohtralt alkoholi.

Peterburis nägid kaks õpilast, kuidas õpetaja magas hotellitoas koos oma õpilasega.

Helsingin Sanomate ajakirjanik vestles kokku 28 õpetaja Masa endise õpilasega, kellest 4 tunnistasid, et olid õpetajaga vahekorras, kellest omakorda kolm tegid seda pikema aja vältel. Lisaks tunnistasid kümme endist õpilast suguelundite näppimist, vägisi suudlemist ja nende kohta tehtud seksistlikke kommentaare.

Ahistamised toimusid koolis, koorireisidel ja muusikalaagrites. Koos oldi õhtuti ja nädalavahetustel.

Pärast juhtumeid korraldati koolis sel teemal koosolek, kuhu olid kutsutud ka lapsevanemad, kus aga kooli rektor ütles, et Miral ja teistel on lihtsalt liiga elav kujutlusvõime. Keegi ei uskunud, et midagi sellist oli juhtunud. Ühtlasi palus rektor mõelda tüdrukutel sellele, mida sellise asja avalikuks tulek oleks tähendanud õpetaja perekonnale. Kui õpetaja jääb tööst ilma, satub tema pere majanduslikesse raskustesse.

Rektor rääkis õpilastega ja püüdis neid veenda selles, et Mira oli ise kõik välja mõelnud. Veidi pärast seda jäi õpetaja haiguslehele ja asi sumbus. Õpilased lõpetasid kooli, läksid mujale edasi õppima ja pärast seda naasis õpetaja Masa tagasi tööle.

Pärast seda oli õpetaja Masal vahejuhtum Minnaga, kelle ema tuli kooli ja pärast seda 1995. aasta algul lasti Masa õpetaja kohalt lahti. Sügisest alustas ta õpetamist uues koolis.

Hiljem, 1999. aastal seksis Masa veel oma õpilase Jonnaga, kes oli veel alaealine. Hiljem, kui tüdruk keeldus, üritas Masa teda vägistada.

Politseisse Masa asjad ei jõudnud, kuna politseis öeldi samuti, et laste jutte keegi ei usuks. Tüdrukud kartsid ka seda, et nende pärast võis armastatud õpetaja vangi minna.

Õpetaja Masa juhatas tüdrukutekoori veel 2017. aastal.

Musiikinopettaja ahdisteli oppilaitaan ja harjoitti osan kanssa seksiä – yksi uhreista oli poptähti Mira Luoti, ja nyt hän ja muut entiset oppilaat kertovat, mitä turkulaisessa koulussa tapahtui

“Haloo.” “Tässä on toimittaja Satu Vasantola Helsingin Sanomien Kuukausiliitteestä, hei. Onkohan XX puhelimessa?” “Miksi?” “Olen haastatellut entisiä oppilaitasi ja kysyisin, haluatko kuulla, mitä he ovat kertoneet, ja kommentoida sitä?” Hiljaisuus. “Puhunko nyt siis XX:n kanssa?” Hiljaisuus. Haluatko lukea koko artikkelin? Haluatko lukea koko artikkelin?

Kommentaarid
(Külastatud 871 korda, 1 külastust täna)