Soomes gripiga hullud lood – liikvel neli viirust, mis kõik võivad rünnata ühte inimest

Soomes möllab gripiepideemia ja see muutub iga nädalaga üha ägedamaks. Praegune epideemia on viimase nelja aasta kõige ägedam. On selgunud, et liikvel on neli eri viirust, mis võivad kõik rünnata ühte ja sama inimest.

Gripiepideemia on levinud üle terve Soome ja seda peetakse väga ulatuslikuks, vahendab Helsingin Sanomat.

Epideemia on suur seetõttu, et haigusetekitajaid on liikvel erakordselt palju. Soomes on tuvastatud neli eri gripiviirust, mis võivad kõik rünnata ühte ja sama inimest. Lisaks liigub muid viiruseid, näiteks RS-viiruseid, mis ohustavad eelkõige lapsi.

Helsingi haigla intensiivi on sattunud gripi tõttu 60 inimest ja neist iga kümnes on surnud. Intensiivi sattunud inimeste vanused on 3 nädalast kuni 97 eluaastani.

Gripp möllab kogu Euroopas – vanainimeste suremus on viimastel nädalatel hüppeliselt kasvanud.

Influenssa jyllää nyt voimakkaana koko maassa ja tilanne saattaa pahentua – liikkeellä on peräti neljää eri virusta, jotka voivat iskeä myös samaan ihmiseen

Talven influenssaepidemia saattaa vielä pahentua. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa influenssan kaltaisen taudin takia terveyskeskuksiin tehtyjä käyntejä, ja viime viikolla kävijöiden määrä ylitti jo kolmen edellisen talven luvut. Tilanne ei osoita laantumisen merkkejä. Epidemia jyllää lähes koko maassa ja on voimakkuudeltaan korkea tai hyvin korkea.

Kommentaarid
(Külastatud 9,351 korda, 1 külastust täna)