Soome suurimad põllumajandustoetuste saajad on kohalikud tomati- ja kurgikasvatajad

Soomes selgusid möödunud aasta suurimad põllumajandustoetuste saajad. Kõige suurem põllumajandustoetuse saaja on ettevõtjate hulgas ligi 2 miljoni euroga kohalik tomati- ja kurgikasvataja Närpiön Vihannes, rootsipäraselt Andelslaget Närpes Grönsaker.

Ühistu Närpiön Vihannes sai toetust kokku 1,9 miljonit eurot. Sellest suurem toetus oli vaid riigi loodusvarakeskusel – 2,2 miljonit eurot ja Soome metsakeskusel – 1,9 miljonit eurot, vahendab Iltalehti.

Närpiön Vihannes on 43 taimekasvatajat ühendav ühistu, mis on ühtlasi Soome juhtiv kodumaise tomati-, kurgi-, paprika- ja tšillipipra kasvataja.

Absoluutarvult neljas toetuse saaja oli Närpiö tomatikasvataja Sven Sigg AB 1,8 miljoni euroga ning viies Valio Oy samuti ligi 1,8 miljoni euroga. Euroopa Liit maksab Valiole koolipiimatoetust. Kuuendal kohal oli Närpiö tomatikasvataja Jan-Erik Sigg AB 1,7 miljoni euroga.

Kokku maksti Soomes möödunud aastal põllumajandustoetusi 1,9 miljardit eurot, millest taimekasvatuse toetused moodustasid 1,76 miljardit. Lisaks maksti eri liiki ettevõtlustoetusi. Euroopa Liidult saadi toetusteks 863 miljonit eurot ja Soome riik maksis ise 1,1 miljardit eurot.

Kokku oli põllumajandustoetuse saajaid 2017. aastal Soomes 60 481, neist talusid oli 54 118.

 

Kommentaarid
(Külastatud 200 korda, 1 külastust täna)